Zbog velikog kvara ne voze tramvaji u dijelu Zagreba. Počet će voziti tek nekad sutra

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Zbog tehničkog kvara u ispravljačkoj stanici Dubrava, zaduženoj za opskrbu električnom energijom tramvajske mreže istočnog dijela grada, od ranih jutarnjih sati tramvaji linija 4, 7, 11 i 12 prometuju skraćeno do okretišta Maksimir, a putnike od Maksimira do Dupca prevoze autobusi koji se zaustavljaju u zonama tramvajskih stajališta.

Nadležne službe ZET-a u suradnji s djelatnicima Končara i HEP-a bez prekida rade na otklanjanju kvara, no zbog kompleksnosti zahvata, uspostava tramvajskog prometa predmetnom dionicom očekuje se po fazama najranije tijekom sutrašnjeg dana, kažu iz ZET-a. 

Dodaju da ZET-ov Centar za nadzor, upravljanje i razvoj prometa prati situaciju na terenu i prilagođava prijevozne kapacitete potražnji na toj dionici te koordinira polaske preostalih tramvajskih linija koje se okreću u Maksimiru. Zbog nemogućnosti povratka tramvaja u spremište Dubrava, dio vozila će tijekom noći biti stacionirano na tramvajskim koridorima gdje neće ometati funkcioniranje preostalog prometa.

"Upravo s ciljem da se slične poteškoće ubuduće izbjegnu i osigura stabilna opskrba tramvajske mreže električnom energijom, u tijeku je modernizacija ispravljačkih stanica Zvijezda, Patačićkina i Daničićeva u sklopu EU projekta vrijednog gotovo 35 milijuna eura, sufinanciranog iz Kohezijskog fonda. Također se ulaže i u modernizaciju tramvajske infrastrukture te se tijekom ove godine očekuje rekonstrukcija triju najkritičnijih tramvajskih dionica.

Daljnje informacije o očekivanoj uspostavi tramvajskog prometa od Maksimira do Dupca pravovremeno ćemo objaviti na mrežnim stranicama i društvenim mrežama", poručuju iz ZET-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.