Zbog vjetra u prekidu tri katamaranske linije

Foto: FaH

ZBOG vjetra u prekidu su katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split i Vis-Split, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub.

Zbog loših vremenskih prilika brodar uvodi raniji povratak M/B Sveti Salvestar na državnoj liniji br. 612 s polaskom u 12 sati iz uvale Porat-Uvala Salbunara-Mezoporat-Luka Komiža. Predmet je na kolniku na autocesti A1 između 37. i 38. kilometra, između čvora Jastrebarsko i čvora Karlovac u smjeru Dubrovnika, pa iz HAK-a mole korisnike za pojačan oprez. 

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog radova na državnoj cesti DC2 Našice-Josipovac između naselja Normanci i raskrižja državnih cesta DC2 i DC34 vozi se naizmjence uz privremenu regulaciju prometa. Spomenuta dionica zatvorena je za teretna vozila, a obilazak je: DC2 Koška-DC517 Harkanovci-DC34 obilaznica Valpova-DC2 skretanje za Josipovac i obrnuto do 30. lipnja.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Pročitajte više