Zelenski javno kritizirao Klička prvi put od početka rata: "Nije dobro obavio posao"

Screenshot: Telegram

U RIJETKOM javnom neslaganju ukrajinskih čelnika, predsjednik Volodimir Zelenski danas je kritizirao gradonačelnika Kijeva da nije obavio dobar posao organizirajući skloništa za pomoć građanima koji su zbog ruskih napada ostali bez struje i vode.

Uslijed ruskih raketnih udara na energetsku infrastrukturu vlasti su otvorile tisuće tzv. "nepobjedivih" centara u kojima se ljudi mogu zgrijati, dobiti vodu, internet i telefon.

"Posebno je puno pritužbi bilo u Kijevu"

U večernjem obraćanju Zelenski je sugerirao da gradonačelnik Vitalij Kličko i njegovi suradnici nisu učinili dovoljno.

"Nažalost, lokalne vlasti nisu obavile dobar posao u svim gradovima. Posebno je puno pritužbi bilo u Kijevu... Da budem blag, treba više raditi", rekao je predsjednik.

"Molim, obratite pažnju, ljudima u Kijevu treba više pomoći, brojni su bez struje 20, 30 sati. Očekujemo od gradonačelnika kvalitetan posao", dodao je.

 

Kličko se još nije oglasio

Zelenski je također kritizirao one koji su, kako je rekao, lagali u službenim izvještajima, ali nije naveo na što konkretno misli. Dosad je otvoreno više od 4000 centara.

Radi se o neuobičajenim izjavama budući da je Zelenski od početka rata pokušavao ostaviti dojam nacionalnog jedinstva i obično je hvalio druge dužnosnike.

Kličko, 51-godišnji bivši boksač, izabran je za gradonačelnika Kijeva 2014. Njegov ured zasad nije reagirao.

Pročitajte više