Žestok ruski napad na Slovjansk, ima dosta mrtvih

Foto: EPA

ŠESTERO ljudi je poginulo, a 15 ranjeno u napadu višecijevnim raketnim bacačima na Slovjansk, grad na istoku Ukrajine, izjavio je gradonačelnik tog ukrajinskog grada.

"Ovo su bili najžešći udari višecijevnim raketnim bacačima nakon dugo vremena. Buknulo je 15 požara, imamo više mrtvih i ranjenih", rekao je Vadim Liakh u videu objavljenom na Facebooku.

Tetiana Ignačenko, glasnogovornica Donjecke regije kojoj pripada Slovjansk, za ukrajinske medije je kazala da je u granatiranju Slovjanska "poginulo šestero ljudi, a 15 je ranjeno". Prema ukrajinskim medijima, jedan od požara buknuo je na gradskoj tržnici.

Južnije, grad Kramatorsk, administrativno središte Donbasa pod kontrolom ukrajinskih snaga, drugi dan zaredom je meta napada. Prema riječima gradonačelnika Oleksandra Gončarenka, grad je gađan raketama Smerč (vihor, tornado).

Kaže da su pogođeni stambena četvrt i prazan hotel, a žrtava nema. Slovjansk i Kramatorsk su pod direktnom prijetnjom ruskih snaga, pogotovo ako Kijev potvrdi pad Lisičanska.

Pročitajte više