Žrtva svećenika pedofila kojeg je Hranić štitio: Počeo me zlostavljati s 8 godina

ŽENA (31) koja tvrdi da je žrtva seksualnog zlostavljanja svećenika Zlatka Rajčevca iz Sotina je za emisiju Provjereno Nove TV progovorila o detaljima svećenikova odnosa prema njoj. Podsjetimo, prije nekoliko dana je pred medijima đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić branio svećenika pedofila.

Ana je ispričala da je počela ministrirati u dobi od sedam godina, a kaže da ju je svećenik počeo dodirivati kada je imala oko osam ili godina.

"Kad sam ušla u pubertet i kako sam tjelesno sazrijevala, to je dodirivanje postalo puno intenzivnije", ispričala je za Provjereno žrtva sotinskog svećenika.

"Pokušala sam samoubojstvo"

Ana tvrdi da joj je svećenik pokazao pištolj i rekao joj da ga mora nositi za samoobranu jer ga ljudi negativno doživljavaju. S 12 godina pokušala je članovima svoje obitelji ispričati što se događa, no kaže da njezini roditelji nisu imali snage povjerovati u ono što im je govorila.

U međuvremenu je oboljela od depresije i anoreksije. Nakon nekoliko godina je otkrila svoj slučaj pred obiteljskim prijateljem koji je također bio seksualno zlostavljan.

"Bila sam u depresiji, anksiozna. S 23 je uzelo maha. Bila sam svega svjesna, ali nisam se znala nositi konstruktivno. Ja sam svu krivnju preuzela na sebe, pokušala sam suicid", govori 31-godišnjakinja.

Hranić branio svećenika

Premda su se majke žrtvi obratile nadbiskupu Hraniću, on je svećenika iz Sotina ostavio u crkvi. Tek 14 mjeseci nakon prijave obaviješteni su policija i DORH.

Hranić je pred medijima rekao da misli da nije pogriješio. Svećenik iz Sotina protiv kojeg je potvrđena optužnica zbog zlostavljanja petero djece je u međuvremenu umro i nikada nije dočekao suđenje.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više