23. Oldtimer Rally Zagreb 08

OVOG vikenda Oldtimer klub Zagreb organizira 23. rally starodobnih vozila ZAGREB 08, te istovremeno proslavlja svoju dvadesetu godišnjicu postojanja i djelovanja, kao najstariji oldtimer klub u Hrvatskoj i šire.
 
Program za subotu, 7. lipnja 2008.
 
- Automehanika servisi d.d., od 9 - 12 sati: izložba vozila- Hrvatsko narodno kazalište od 12 - 14 sati: izložba vozila
- Ulica Nikole Tesle - provoz od 14 sati
- Lučko: automotosport & Oldtimer centar (amoc-Iviček)
 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Program za nedjelju, 8. lipnja 2008.
 
- Automehanika servisi d.d., od 8-10 sati: izložba vozila
- Start vozila: u 10 sati
- Ispit spretnosti: od 10.30 -12.30 (južno parkiralište stadiona Dinamo)
- Vožnja gradom: Svetice, Petrova, Voćarska, Mirogoj, Kaptol, Bakačeva, Palmotićeva, Zeleni val, Zrinjevac, Kolodvor, Mihanovićeva, Jukićeva (prolazna kontrola Pierottijeva),
- Cilj: Pivovara Zlatni medo, Savska cesta oko 14 sati
 
 Malo iz povijesti kluba

Prilikom  obilježavanja 100. obljetnice automobila, 1986. godine Tehnički muzej je organizirao ocjensku vožnju starodobnih vozila i prigodnu izložbu u prostorima Tehničkog muzeja. Start je bio u Tehničkom muzeju, a trasa je vodila do Samobora. Nakon početnog oduševljenja vlasnika i ljubitelja starih motornih vozila osnovan je Oldtimer klub Tehnički muzej, koji je 13. travnja 1988. postao samostalan i dobio naziv Oldtimer klub Zagreb.

Osim prve dvije ocjenske vožnje koje je organizirao Tehnički muzej u Zagrebu, od samog početka jedna od glavnih aktivnosti Kluba bila je organizacija oldtimer rallyja.  Od prvih dana postojanja Oldtimer kluba, klub je bio suorganizator rallyja i to uz Tehnički muzej. Do 1991. godine svaki start je stoga bio iz Tehničkog muzeja. Od tada je Automehanika servisi d.d, suorganizator i generalni sponzor te je start rallyja iz Ulice kralja Zvonimira 25. Uz organizaciju oldtimer rallyja osnovna djelatnost Kluba je  rad na očuvanju tehničke baštine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara