Formula E vozit će se ulicama Rima

Formula E vozit će se ulicama Rima

Formula E, prvo prvenstvo električnih jednosjeda koje je odobrila FIA, navodno će u svom kalendaru već od prve sezone imati čak deset cestovnih utrka, a potvrđeno je kako će se jedna od njih voziti ulicama Rio de Janeira. Nedavno je stigla vijest kako je odabran još jedan velebni grad – Rim.

Ne treba ni spominjati kako će utrka oko znamenitosti ovog povijesnog velegrada biti izuzetno zanimljiva. Do sada je bilo mnogo protivnika organiziranja utrka koji su smatrali da bi se takvim natjecanjima narušavala jezgra grada, no oni sada ne bi trebali imati argumenata jer su električni bolidi izuzetno tihi i ne zagađuju okoliš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S nestrpljenjem očekujemo popis ostalih gradova u kojima će se voziti utrke Formula E prvenstva, a svakako se nadamo da će to biti poznati svjetski centri koji će tako svojom atraktivnošću pridonijeti boljoj promociji koja je prijeko potrebna prvenstvu, pogotovo u prvoj sezoni. Ljudi će ispočetka doći vidjeti spektakl među povijesnim znamenitostima, a ukoliko se vozači iskažu, sljedeći bi put mogli doći radi uzbuđenja na stazi.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara