Infiniti potvrdio model od 550 KS

Infiniti se našao na udaru brojnih kritika nakon odluke da će promijeniti imena cijele postave svojih modela u oznake koje će sadržavati slova Q i QX. Kako bi odgovorio kritičarima, Infinitijev predsjednik Johan de Nysschen objavio je izviješće u kojem objašnjava kako je odluka kompanije bila nužna.

Nysschen je tako izjavio da se Infiniti priprema za pravu tržišnu ofenzivu i masivno izbacivanje novih modela, a to predstavlja problem jer ‘nema dovoljno prigodnih alfanumeričkih kombinacija koje već nisu zaštićene od strane drugih proizvođača’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nysschen je istaknuo kako je korištenje oznake zapremnine motora u imenu pojedinog modela zbunjujuće jer bi,npr., nadolazeća limuzina vrhunskih performansi opremljena 3.0-litrenim V6 motorom od 550 KS dobila oznaku M30 te bi se tako činilo da je slabija od M56 modela koji koristi 5.6-litreni V8 agregat od 420 KS. Dužnosnik je napomenuo kako se klijenti lako bune i ne mogu prepoznati hijerarhiju u postavi te misle da su imena modela proizvoljna. Iako objašnjenje neće zadovoljiti baš sve, Nysschen je priznao kako je odluka ‘teška, ali čvrsta’ te kako će njegovoj kompaniji omogućiti svjetliju budućnost.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara