Zafira je "Zlatni volan 2012"

Šest je modela ušlo u natjecanje u kategoriji monovolumena, no samo je Opel Zafira Tourer izišla kao pobjednica u svojoj klasi u natjecanju za nagradu „Zlatni volan 2012“. Ta je važna europska automobilska titula samo posljednja u nizu brojnih nagrada za proizvođača iz Rüsselsheima: dva su modela koja su prethodila Zafiri osvojila ovu titulu 1999., a zatim i 2005. Ove je godine nagrada „Zlatni volan“ dodijeljena trideset i sedmi put, a dosad ju je Opel dobio petnaest puta. Zafira Tourer zaokružuje dug popis Opelovih nagrada u 2012. godini na kojem je i ona za automobil godine za električnu Amperu.

Pokretači ovog natjecanja koje se odvija svake godine njemački su časopisi „Auto Bild“, „Bild am Sonntag“ i njihovih 26 europskih partnerskih časopisa. U šest su se kategorija natjecala ukupno 44 modela vozila. Čitatelji, a ne stručni suci određuju koji jednovolumeni i kabrioleti/dvosjedi pobjeđuju pa tako nagrada „Zlatni volan“ zapravo u najvećoj mjeri odražava visoko mišljenje koje kupci imaju o ovom Opelovu jednovolumenu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ove godine nagrada “Zlatni volan” dodjeljuje se i regionalno te je tako u petak 23. studenog organizirana dodjela Zlatnih volana automobilima koje su hrvatski čitatelji Auto Bilda odabrali kao najbolje novitete u ovoj godini. Oko dvije tisuće čitatelja hrvatskog izdanja Auto Bilda glasovalo je za najbolje automobile u šest različitih kategorija, a praktičnost i obiteljske vrijednosti koje su prepoznali i hrvatski čitatelji donijele su Zlatni volan Opelu Zafiri Tourer.u kategoriji monovolumena. Nagradu hrvatskih čitatelja Zafiri Tourer preuzeo je Opelov menadžer za hrvatsko tržište Željko Sredoja.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara