Balkanske igre: Bugari pripremaju ponudu koju će Volkswagen teško odbiti

Balkanske igre: Bugari pripremaju ponudu koju će Volkswagen teško odbiti
Foto: EPA

BUGARI će pokušati iskoristiti trenutnu geopolitičku situaciju i napraviti sve da preusmjere ogromna Volkswagenova ulaganja u svoju zemlju.

Nakon što je Volkswagen zbog turske ofenzive stavio na čekanje odluku o gradnji tvornice u Turskoj probudila se nada kod drugih finalista da još postoji šansa da upravo oni budu na kraju odabrani za domaćinstvo najnovijoj tvornici njemačkog giganta.

>> VW odgodio odluku o gradnji tvornice u Turskoj! Je li Srbija opet u igri?

Podsjetimo, uz Tursku su u finalu bili Bugarska, Rumunjska i Srbija. Potonji se još nisu oglasili, Rumunji navodno pripremaju novu ponudu, a Bugari su izašli javno i doslovno rekli da su spremni na sve. Sofija je tako spremna udvostručiti državne subvencije s inicijalnih 135 milijuna eura, potvrdio je za bugarske medije Rosen Plevneliev iz bugarskog automobilskog klastera, javlja Reuters.

"Bugarska je pripremila fantastičnu ponudu, koja nudi najviše što je moguće u okviru zakonske regulative Europske unije", rekao je Plevneliev.

Prvi čovjek udruženja koje okuplja 54 bugarske kompanije i dugo lobira za dolazak Volkswagena otkrio je dodatne informacije: "Možemo produbiti našu suradnju s Volkswagenom u drugim područjima. Bugarska će graditi infrastrukturu za električna vozila, a mi imamo ideje kako da podržimo Volkswagen dodatnim mjerama."

Iz vlade zasad nema potvrda. Njihovo službeno stajalište je da su do konačne odluke Bugarska i Turska kandidati za novu tvornicu. Susjedna Rumunjska je već inicirala start nove runde pregovora. U Srbiji zasad šute, a podsjetimo, Hrvatska izgleda nije bila ni zainteresirana za ovakvu investiciju od gotovo 1,5 milijardi eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara