BMW najavio premijeru nove serije 5, evo gdje ćete je moći vidjeti

BMW najavio premijeru nove serije 5, evo gdje ćete je moći vidjeti
Foto: BMW

KRAJ svibnja obilježit će nekoliko značajnih premijera, a među njima je obnovljena serija 5 iz BMW-a. 

Sutra je veliki dan za njemačku autoindustriju. BMW će predstaviti obnovljenu seriju 5, dok je Mercedes odlučio javnost upoznati s temeljito osvježeno E klasom u coupe i cabrio izvedbama. 

A kad je BMW-ova krstarica u pitanju, novosti su očekivane za jedan facelift. Tako će vanjština biti dodatno usklađena s novijim modelima u gami, a to se posebno tiče prednjih LED svjetala. Premijera se održava u Koreji, a u sklopu nje ćemo moći vidjeti i seriju 6 GT, odnosno 5-icu u praktičnijem liftback izdanju. Također, potvrđen je i debi karavanske Touring izvedbe. Premijeru ćete moći pratiti putem društvenih mreža. 

Velike novosti ne treba očekivati ispod poklopca. Facelift ili kako u BMW-u to sada zovu Life Cycle Impulse (LCI) donosi iste motore u dotjeranom izdanju, a što bi trebalo rezultirati blagim poboljšavanjem performansi. Najveća enigma su najjače izvedbe, M5 i M550i, za koje su novosti u potpunosti nepoznate. 

 

 

I recimo kako tu novosti iz BMW-a ne staju. Već početkom lipnja svjedočit ćemo novoj seriji 4. Da, to je onaj model s dosad najvećim "bubrezima". 

Loše vijesti

Završit ćemo lošim vijestima. Naime, posljednje informacije govore kako se obustavlja proizvodnja BMW-a M2. Posljednji primjerci će europskim kupcima biti isporučeni ove jeseni. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara