Citroen C6 - prvi u zaštiti pješaka

NOVI Citroen C6 odlično je prošao EuroNCAP crash test. Osim što se nalazi među najboljima u zaštiti odraslih i djece, C6 je  najbolji automobil u pogledu zaštite pješaka.

C6 se s pet zvjezdica i 34 osvojenih bodova nalazi na vrhu segmenta visoke game po pitanju zaštite odraslih. Odličan uspjeh ostvaren i kad je u pitanju zaštita djece, osvojene su četiri zvjezdice.


Novi C6 brine za sigurnost putnika i pješaka

Međutim, C6 se posebno istakao u zaštiti pješaka kao prvo vozilo na svijetu koje je dobilo maksimalan broj zvjezdica. Time je iza sebe ostavio čak i Hondu, tvrtku koja već dulje vrijeme pozornost pridaje zaštiti pješaka.


Aktivni poklopac motora

Ono po čemu se C6 ističe je aktivni poklopac motora koji minimalizira ozljede u slučaju naleta na pješaka i nadovezuje se na sigurnosni dizajn prednjeg kraja.


Siguran i pri bočnom udaru - Citroen C6

Citroen C6 je definitivno referenca u pogledu aktivne i pasivne sigurnosti. U ova dva područja, tehnološka evolucija koristila se sustavno, tako da predlaže iznimno sigurno držanje ceste (aktivni ovjes s elektronski upravljanom krutošću i prigušenjem), inteligentnu opremu koja omogućuje vozaču odličnu usredotočenost na cestu (Head-up display, AFIL sustav, zakretni xenon farovi…), te efikasan sustav zaštite putnika s devet devet zračnih jastuka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara