Citroen u trendu: C4 je postao crossover, poznato kada dolazi na ceste

Citroen u trendu: C4 je postao crossover, poznato kada dolazi na ceste
Foto: Citroen

INOVATIVAN imidž Citroena nastavlja se i u ovoj godini koja označava svojevrsnu prekretnicu u autoindustriji. 

Citroen je prije desetak dana najavio novi C4 i objavio prve fotografije. Sada kroz digitalnu premijeru otkriva sve bitne novosti. Već je s prvim fotografijama bilo jasno kako C4 više nema veze s klasičnim kompaktom. On je postao trendovski crossover, i to vrlo atraktivne coupeovske forme. Pritom nije odustao od dvostrukih prednjih svjetala, a u igru je vratio i snažno položeno stražnje staklo, gotovo kao na pomalo zaboravljenom GS-u. Upravo je takav stražnji kraj najoriginalniji dio automobila. 

 

Automobil je dugačak 4360 mm, širok 1800 i visok 1525 mm. Međuosovinski razmak je 2670 mm. Prevedeno, plus je to u svim smjerovima u odnosu na prethodnika (4329 x 1789 x 1491 mm).

Citroen je unutrašnjost u potpunosti digitalizirao. A pritom je slušao kritiku i klimatizaciju izdvojio iz središnjeg zaslona vrativši joj vlastite komande. Komfor bi morao biti savršen, s naglašenim Advanced Comfort sjedalima i ovjesom s hidrauličnim graničnicima. Jedini koji nudi prosječnost je prtljažnik s i dalje solidnim volumenom od 380 litara.
Na opremu ne treba trošiti riječi. Tko ima financijskih uvjeta, mora znati samo da je sve dostupno. 

Isto vrijedi i u pogledu motora. Benzinci su u rasponu snage od 100 do 155 KS, dizelaši su od 110 i 130 KS, a nudi se i električna izvedba od 136 KS. O potonjoj se sve zna još od električne Corse, a s 50 kWh baterijom daje 350 km dosega, 100 km/h ima za 9,7 sekundi i ide do 150 km/h.

Recimo i kako proizvodnja kreće krajem ljeta, a do kraja godine će i prvi primjerci stići na europske ceste. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara