Električni Twingo stigao u Hrvatsku: Evo što nudi i koliko košta

Električni Twingo stigao u Hrvatsku: Evo što nudi i koliko košta
Foto: Renault

ELEKTRIČNA verzija Twinga je jedan od najdostupnijih električnih automobila na tržištu.

U poznatom duhu Renaulta elektrifikacija je krenula od dostupnijih modela. Nakon modela Zoe i Kangoo te „poluauta“ Twizzy stigao je električni Twingo. Nosi oznaku Z.E., a početna cijena je 139.200 kn. Uračunamo li u sve državnu subvenciju, cijena "pada" na 84.900 kn. 

Električni Twingo ima bateriju kapaciteta 22 kWh s potpisom LG Chem koja nije utjecala na konfiguraciju prostora u kabini. Model Zoe je bio donator koncepta pogonskog sklopa. Zahvaljujući punjaču Caméléon koji je Renault razvio za ZOE, bateriju je moguće puniti na svim punionicama izmjeničnom strujom (AC) snage do 22 kW. Pogonski elektromotor daje 82 KS i 160 Nm, a to znači da do 50 km/h stiže za 4 sekunde, uz maksimalnu brzinu od 135 km/h.

I ono bitno, deklarirani doseg je odličnih 270 km u gradu i 190 km u mješovitoj vožnji. Ima način rada B koji vozačima omogućuje da odaberu između tri stupnja regenerativnog kočenja čim otpuste pritisak s papučice gasa. Također, Eco način rada povećava doseg za oko 35 km.

Renault Twingo Z.E. se sklapa u susjednoj Sloveniji, a u Hrvatsku dolazi u četiri razine opreme. Početnu cijenu znate, a sve ostalo možete saznati na specijaliziranoj stranici. Mi ćemo samo spomenuti mogućnost leasinga uz cijenu od 849 kuna mjesečno. 

 

Cjenik Novi Twingo ZE by Index.hr on Scribd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara