Elextra je limuzina budućnosti, a na tržište dolazi 2019. godine

Elextra je limuzina budućnosti, a na tržište dolazi 2019. godine
Foto: Elextra
 
ELEKTRIČNA hiperlimuzina nudit će dosad neviđene performanse, a stajat će oko 450.000 eura. 
 
Taman kad smo pomislili kako je Elextra još jedan start-up koji će neslavno propasti stiže vijest kako je tvrtka pronašla zainteresirane investitore i osigurala sredstva za razvoj automobila. Iza dizajna ove superlimuzine stoji Robert Palm koji je za britanski Autocar izjavio kako je projekt krenuo, te kako će do proljeća prvi prototip biti gotov. 
 
Najveća posebnost u vizualnom smislu je kako se radi o automobilu s četiri vrata i gepekom od 400 litara, a potom i kako je većina dijelova izrađena od karbona. Prevedeno, to bi trebalo donijeti uštedu od bar 25% u odnosu na automobil koji bi bio izrađen od aluminija. 
 
 
Pridodamo li aerodinamičnoj formi minimalne mase moćan pogon jasno je kako se očekuju vrhunske performanse. Koristeći dva elektromotora ukupne snage oko 680 KS ovaj bi bolid trebao uhvatiti 100 km/h u manje od 2,3 sekundi. I dok sasvim očekivano projekt predviđa maksimalac limitiran na 250 km/h, pomalo iznenađuje doseg od čak 600 km. 
 
Ako će sve ići po plani automobil bi se na tržištu trebao pojaviti 2019. godine. Predviđena je naklada od 100 primjeraka, a cijena će biti u rasponu od 400.00 do 500.000 eura. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara