Evo što se dobije kad se pohvataju Corvette i Mazda

Evo što se dobije kad se pohvataju Corvette i Mazda
Foto: Mitsuoka Motor

NAJUVRNUTIJI japanski proizvođač automobila umirovio je najružniji auto, a sada predstavlja novu igračku, ovaj put oku nemjerljivo ugodniju.

Naravno, u pitanju je Mitsuoka Motor, japanski proizvođač poznat po nekonvencionalnom dizajnerskom stilu inspiriranom starim europskim premium modelima. A među njima je posebno mjesto zauzeo sportski Orochi, koji su mnogi proglasili najružnijim autom na svijetu. Umirovljen je prije pet godina, a Mitsuoka je sada odlučila igrati na sigurno. Donekle, jer su umjesto ružnog pačeta na svijet donijeli umanjenu verziju Corvette.

I to ne bilo koje, već legendarne C2, a osnova je bila doista Mazda, i to roadster MX-5. Iako zvuči kao projekt osuđen na propast, u konačnici ne izgleda tako. Izvana je automobil većim dijelom dobio novi dizajn, a retro stil uopće ne izgleda loše. Čak ne smetaju ni vrata i kućišta retrovizora zadržana s Mazde. Interijer je, pak, u potpunosti ostao isti, a tek na popisu opcija nalazimo unikatne detalje poput sjedala ručno prevučenih kožom i sl.

I naravno, da stvar dodatno začine, model su nazvali Rock Star. A pokretan 1.5-litrenim benzincem sa 132 KS i 152 Nm stoji 36.200 eura, gotovo dvostruko više od Mazdinog originala. Plan je proizvesti 50 primjeraka, a sve kako bi se obilježio 50. rođendan kompanije. Recimo i da je original ispod poklopca imao 5.3 V8 s minimalno 253 KS.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara