Fiat Croma – povratak u Ženevi

Fiat Croma – povratak u Ženevi

FIAT Auto će u Ženevi na predstojećem salonu automobila, koji svoja vrata otvara 3. ožujka, predstaviti novu generaciju Crome.

Najveći model u Fiatovoj ponudi dizajnirao je Giorgetto Giugiaro, a proizvoditi će se u tvornici u Monte Cassinu, jednoj od najmodernijih tvornica u svijetu.

Za razliku od prethodnika, Cromu karakterizira potpuno nova koncepcija konstrukcije. Vanjske dimenzije vozila ( 4.75x1.77x1.60 m) potvrđuju nastavak filozofije talijanskog proizvođača, a to je imati najprostranije modele u klasi. Kad je u pitanju ponuda prostora svaku sumnju otklanja 2.70 metara međuosovinskog razmaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi nova Croma dostigla prodajni uspjeh prethodnika od 450.000 prodanih primjeraka, Fiat je za svoju krstaricu predvidio tri razine opremljenosti i pet motornih izvedbi. Oskudna ponuda benzinaca starta 1.8 benzincem od 130 KS, a drugi i posljednji izbor je 2.2-litarski motor od 150 KS. Dizelska ponuda je bogatija, a čine ju dvije izvedbe snage 1.9 Multijet agregata (120 i 150 KS), te potpuno novi 2.4 Multijet od 200 KS.

Nasljednik modela koji se proizvodio u razdoblju od 1985. do 1994 godine stiže u prodaju diljem Italije u lipnju, dok je termin dolaska na hrvatsko tržište nepoznat.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara