Growler E: Moderna interpretacija E-Typea

TOČNO pedeset godina nakon što je debitirao legendarni britanski coupe, jedna švicarska kompanija mu sprema nasljednika, model Growler E.

Da pojasnimo, švicarska tvrtka Classic Factory je potvrdila kako će na temelju modela XKR proizvesti modernu interpretaciju legendarnog Jaguara E-Type. U ovom projektu sam Jaguar neće sudjelovati.

Growler E će pokretati 5,0-litreni V8 iz modela XKR, ali snage podignute sa standardnih 510 KS na 600 KS. Uz upotrebu elemenata od ugljičnih vlakana njegova će šasija biti dvjestotinjak kilograma lakša od standardnog modela te će Growler E s masom od oko 1.550 kg ubrzavati do 100 km/h za oko 4 sekunde.

Švicarci najavljuju kako bi se cijena modela isprva mogla popeti i do razine od preko 900.000 eura, no ukoliko potražnja bude zadovoljavajuća i krene se sa svojevrsnom serijskom proizvodnjom tada bi ista mogla past na oko 500.000 eura. Također, u tom bi se slučaju za proizvodnju mogli angažirati pogoni specijalista poput Magne Steyr u Austriji ili Valmeta u Finskoj.

Trenutno nema vijesti kada će krenuti prve isporuke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara