I Opel je promijenio logo

I Opel je promijenio logo
Foto: Opel

OPEL se pridružio sve većem broju automobilskih proizvođača koji su ove godine modificirali logotip marke. 

Među najzvučnijim imenima koja su poradila na svom vizualnom identitetu su svakako Volkswagen i BMW, a očekuje se kako će istim putem krenuti još nekoliko giganata, uključujući i korejskog. Opel je pak taj posao odradio a da nikome nije skrenuo pozornost. Dogodilo se to na nedavno predstavljenoj novoj generaciji Mokke, atraktivnog SUV-a koji će prvi nositi najnovije izdanje njemačke munje.

>> Opel ima novi model, izgleda odlično

Logo Blitz se kroz povijest često mijenjao i modernizirao, a sada je osvježen novim proporcijama i novim detaljima. Legendarni amblem je tako sada dobio tanji prsten, a u donji dio je ugravirano ime marke. Također, po uzoru na ostale, minimiziran je 3D dojam, odnosno debljina amblema u izvedbi na automobilu. U Opelu kažu kako su smanjenjem prstena htjeli amblem učiniti elegantnijim, a munju dodatno istaknuti. 

Današnji Opelov logo počeo se primjenjivati 1963. godine, a od tada je u nekoliko navrata moderniziran. Prvi značajni redizajn dogodio se 1987. godine, a potom su se značajne promjene događale u novom mileniju, s posljednjim prije tri godine.

 

Opelov logo kroz povijest by Index.hr on Scribd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara