Iznenadit ćete se: Ovo je 15 najnepouzdanijih automobila u Velikoj Britaniji

Iznenadit ćete se: Ovo je 15 najnepouzdanijih automobila u Velikoj Britaniji
Screenshot: Youtube/Carwow, Ford, Audi, JLR, BMW

PREMA aktualnim podacima, sasvim je jasno da cijena automobila nije jamac zadovoljstva vlasnika, ali i da njemački premium igrači nisu nedodirljivi. 

Britanski magazin Carwow je na temelju podataka britanskog Warranty Wisea, koji daje uvid u prosječnu i najvišu cijenu popravka, a uključuje modele koji su na tržištu prisutni zadnjih deset godina, objavio ljestvicu 15 najnepouzdanijih automobila na britanskom tržištu.. Najveći problemi detektirani su s elektrikom, zračnim ovjesom i motorima. 

Krenimo redom. Na 15. mjestu neslavne ljestvice je Tesla Model S i logično, vlasnici su se najčešće žalili na elektriku, a najskuplji popravak je vezan uz ovjes. Mjesto do je bavarski ponos BMW M4 koji vlasnici sigurno ne štede. Zna imati problema s kočnicama, a ni infotainment mu nije jača strana. Slijedi Mercedes GL, ogromni SUV koji je u prethodnoj generaciji znao imati skupih popravaka na struji.

U društvo premiuma stigao je i Ford Galaxy, obiteljski monovolumen čiji najskuplji popravak je vezan uz mjenjač. I opet jedan BMW, ovaj put X5, koji je na prethodnim generacijama imao problema s ovjesom i motorima. Dovoljan razlog da ga zaobiđete.

Top 10 otvara britanski ponos njemačkih korijena. Naravno, skupocjeni Range Rover je pojava na cesti, ali kvar na zračnom ovjesu i motoru može vam isprazniti kasu.   

Ne piše se dobro ni vlasnicima Mazde CX-5, koja je u prethodnom izdanju imala probleme s motorima. Još gore je vlasnicima starijih Audija Q7 na kojem je struja problematična, a curenje ulja bi neke vlasnike moglo dotući financijski i psihološki.

Nakon reda Audija dolazi opet Jaguar, i to XJ. Najviše problema ima ispod poklopca i u sustavu dobave goriva, a paljenje lampice "check engine" je normalna pojava. I manji brat Range Rover Sport zadaje probleme vlasnicima. Treba pripaziti na zračni ovjes i motor. 

Top 5 otvara pomalo zaboravljena Chevrolet Captiva. Proizvodila se desetak godina, jeftina je, ali nije je jeftino i posjedovati. Pogotovo ako nešto krene po zlu s mjenjačem. 

Porsche Cayenne je na 4. mjestu i uz to što ima velike troškove održavanja, zna javiti i poneku grešku. Sa strujom su greške češće, a s motorom su pogubnije, za psihu i novčanik. 

Na neslavnom trećem mjestu je opet BMW iz X serije.Ovaj put je to X6, koji servisi također vole. Prosječan popravak je 1769 GBP, a najskuplji, onaj vezan uz motor, 8083 GBP. Na drugom mjestu je Audi A7, dinamičnija izvedba "šestice" koja je posebno omiljena među lokalnim biznismenima željnim pokazivanja. Izgleda odlično, ali nije se pokazao previše pouzdanim. Prosječan popravak stoji 2199 GBP, a najskuplji vezan uz mjenjač je čak 11.222 GBP!

I konačno - pobjednik. Ima britanske i njemačke gene, a takva suradnja sigurno ne može biti dobra. Prosječna cijena popravka je preko 2299 GBP, ali za njegov popravak će vlasnik sasvim sigurno imati novca. Ako vas zanima koji je to auto, ipak pogledajte video. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara