James May otkrio zašto je dobio otkaz u jednom od najpoznatijih automagazina

James May otkrio zašto je dobio otkaz u jednom od najpoznatijih automagazina
Screenshot: YouTube

JAMES May već se dugo bavi automobilističkim novinarstvom, a na početku svoje karijere dobio je otkaz u Autocaru, jednom od glavnih britanskih časopisa o automobilskoj industriji.

Priča o njegovom otkazu dugo je bila tema brojnih glasina među ljudima u industriji, no ovo je prvi put da je May progovorio o tome kako je dobio otkaz na mjestu urednika Autocara 1992.

Tajna poruka 

May je bio na čelu slaganja godišnjaka "Road Test Year Book" u kojemu je detaljno na jednom mjestu bio opisan pregled 100 automobila testiranih te godine. 

Predlagač Grand Tour morao je smanjiti opis svakog automobila na 150 riječi kako bi u svaku reportažu stala četiri automobila.   

Bio je to dosadan zadatak koji je trajao mjesecima te je May odlučio ubaciti tajnu poruku kako bi stvari učinio zanimljivima. 

Svaki članak započinjao bi velikim početnim slovom, a May ih je uređivao posebnim redoslijedom kako bi sva velika početna slova u konačnici ispisala njegovu poruku. 

Poruka je glasila: "Znači, mislite da je ovo stvarno dobro? Pokušajte vi raditi ovo mučenje!" 

Otkaz nakon dojave čitatelja 

Šefovi časopisa izvorno nisu bili ni svjesni Mayeve poruke te su je shvatili tek nakon poziva čitatelja koji su zvali misleći da je riječ o nagradnoj igri. 

Ispostavilo se da nisu razumjeli njegov humor te je May dobio otkaz kad su doznali za poruku.   

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara