Kineska kopirka ne staje: Nakon Chirona kopirali prestižne SUV-ove iz Mercedesa i Range Rovera

Kineska kopirka ne staje: Nakon Chirona kopirali prestižne SUV-ove iz Mercedesa i Range Rovera
Foto: CarNewsChina, Carscoops
 
ZA kinesku marku Shandong Fengde vjerojatno ne bi nikada čuli da nisu došli na ideju svojim električnim modelima dati prepoznatljiv dizajn. 
 
Tako su već ovog mjeseca društvene mreže zapalile fotografije minijaturne kopije Chirona. Ime mu je P8, a pokreće ga elektromotor snage 2,5 kW, što je oko 440 puta manje od originala. Maksimalna brzina je u skladu s klasom vozila (LSEV - low speed electric vehicle) limitirana na 50 km/h, a bey blokade može povući i do 65 km/h. Pritom je doseg sasvim solidnih 150 km. Ima četiri sjedala, digitalni kokpit i kompletan infotainment, a stoji tek oko 4.200 eura.
 
 
Osim Spomenutog Chirona na kineskom tržištu se nude električni Audi R8, Lambo Gallardo, ali i terenci. Već otprije znamo za električnu G klasu, a sada su se razotkrili Range Rover i posebno "uspješan" Mercedes GLE. Mercedesov SUV je otprije u ponudi Dezhou Luxing Vehicle Company, a ime mu je prigodno, Luxing iStar. U njemu je još slabiji motor od svega 1,8 KS, vozi do 45 km/h, a doseg mu je oko 120 km. Cijena je ispod 3.000 eura. 

No ipak, osjetno uvjerljiviju kopiju nudi prije spomenuti Shandong Fengde. Oko 3,5 metara dugi automobilčići stoji oko 3.300 eur. Cjelokupnu galeriju kopija europskih SUV-ova možete vidjeti ovdje.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara