Maserati Quattroporte – prve fotografije

Maserati Quattroporte – prve fotografije

POSLJEDNJIH mjeseci Internet je doslovno zagušen špijunskim snimkama nove generacije Maseratijeve limuzine. Iako je riječ o modelu koji se ne prodaje u zapaženoj nakladi, njegova popularnost je odavna prešla granice Italije.

Maserati je oduvijek bio u sjeni Ferrarija, ali se zato donedavno mogao pohvaliti sportskom limuzinom u svojoj gami. Povijest se ponavlja, Maserati najavljuje novu generaciju sportske limuzine najviše klase, legendarnog Quattroporte-a.

Poprilično je samouvjereno Giuseppe Bonollo, dopredsjednik odjela za strateški razvoj Maseratija i Ferrari, najavio skori početak novog života Maseratija s četiri vrata.Rekavši da je Quattroporte usmjeren ka klijenteli naklonjenoj Mercedesovoj S klasi i  BMW-ovoj "sedmici", a Ferrari ljubiteljima Porsche, Bonollo je još jednom potvrdio najavu da će ove dvije marke u doglednoj budućnosti krenuti svaka na svoju stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi rezultat nove poslovne politike je upravo Quattroporte. Tipični predstavnik talijanske škole u najboljem maniru pokazuje zašto je predodređen na uspjeh. Pininfarina potpisuje dizajn, kao i toliko puta dosad, počevši od daleke 1963. godine kad je predstavljena prva generacija ovog modela.

Službeni podaci svedeni su na gabarite koji su zaista impresivni. 5.053 m duljine, 1.895 m širine i visina od 1.438 m garantiraju dosad neviđeni komfor. Međuosovinski razmak od čak 3.064 m samo potvrđuje prije rečeno i daje naslutiti o kakvom je automobilu riječ. Da je i dalje riječ o sportskoj limuzini govori podatak o pogonskoj grupi koji kaže: V8 motor maksimalne snage od oko 400 KS.

Prije nekoliko godina ugašen Quattroporte bio je poznat po svojim sportskim performansama i skučenoj unutrašnjosti. Sudeći po motoru, sportske vozne osobine neće izostati, a kamionski gabariti daju vjere da je nedostatak ponude prostora više nego uspješno riješen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara