Mazda MX-Crossport u prodaji iduće godine

NOVI model na osnovi studije MX-Crossport prikazane početkom godine na detroitskom salonu automobile, biti će u prodaji do 2007. godine, potvrdio je američki ogranak Mazde.

Model će nositi ime CX-7 čime Mazda otvara novo poglavlje u nomenklaturi svojih proizvoda. Naime, svi budući modeli SUV aspiracija što uključuje i tzv. crossover modele, nosit će prefiks CX. Nadalje, oznaka RX spomenuta je u množini, pa možemo očekivati nove modele s rotacijskim motorom.

Isto vrijedi i za MX oznaku, koju preuzimaju sportski modeli s klasičnom motorizacijom poput roadstera MX-5. Glavni modeli nastavljaju s linijom imena koju čini ime marke i jedna znamenka (Mazda2, Mazda3, Mazda6), dok se imena klasika kao što su Tribute i MPV neće mijenjati.

„Lansiranje Mazde CX-7 je velik korak u poslovanju naše tvrtke na američkom tržištu. Novi automobili moraju s ponosom nositi Mazdinu značku, a sportski karakter je obavezan“, kratko je prokomentirao najavu modela Jim OSullivan, direktor Mazdinih operacija u Sjevernoj Americi.

Prvi primjerci Mazde CX-7 biti će tijekom iduće godine ponuđeni japanskom tržištu, dok je dolazak na europsko tlo još uvijek pod znakom pitanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara