Mitsubishi Colt CC – ljepotan iz zemlje izlazećeg sunca

MITSUBISHI u Ženevi predstavlja atraktivnu izvedbu Colta kojom će pokušati ugroziti čvrste pozicije europskih rivala kao što su Peugeot 206 CC i nova Opel Tigra.

Japanski proizvođač kojem baš ne cvjetaju ruže posljednjih godina polako se budi iz dubokog sna. Sivilo nezanimljivih modela nedavno je osvježeno Coltom, a najavljeni su još neki novi modeli. Priziva se i slavna prošlost, pa Mitsubishi koristi priliku da CC prinovu usporedi s modelom Colt 600 Convertible, automobilom generacije 1962, koji će u Ženevi biti izložen odmah uz novitet. 
CC izvedba je postavljena na Coltovu platformu, a dizajn je rezultat suradnje s Pininfarinom.Motorne izvedbe i paketi opreme za automobil 2+2 koncepcije zasad su nepoznati, ali je sasvim sigurno da će top izvedbu činiti pogonski sustav ekvivalentan CZT izvedbi.

Otvorena Coupe-Cabriolet izvedba novog Colta u proizvodnju stiže tek početkom iduće godine, a prvi primjerci se na cestama očekuju nekoliko mjeseci kasnije. Ljubiteljima ove japanske marke preostaje da se do tada dive zanimljivoj trovratnoj izvedbi Colta koja će se nuditi i u sportskoj CZT varijanti opremljenoj 1.5 benzinskim turbo motorom.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara