Motor Trend - Chrysler 300C je automobil godine

Motor Trend -  Chrysler 300C je automobil godine

ATRAKTIVNI Chrysler 300 C s kojim ste se mogli upoznati na ovogodišnjem ZG Auto Show-u gdje se okitio laskavom titulom Poslovnog automobila godine, nastavlja s uspjesima.

Motor Trend, američki auto-magazin, u svom siječanjskom izdanju donosi iscrpan pregled izbora 2005 Motor Trend Car of the Year u kojem je Chrysler 300C osvojio prvo mjesto. Veliki uspjeh za Chrysler, ali i cjelokupnu američku auto-industriju koja je konačno doživjela da se automobil u potpunosti skrojen po američkom ukusu popne na podij.
 
"Ushićeni smo uspjehom novog Chryslera 300 C, koji je osvajanjem ove prestižne nagrade zauzeo mjesto koje mu pripada. On potvrđuje požrtvovnost naših djelatnika u pokušaju da postave nove standarde i realiziraju ih na velikoj "američkoj" limuzini, te će poslužiti kao inspiracija za sve one koji oživljavaju svijet suvremenih limuzina velikih mogućnosti", rekao je Dieter Zetche, predsjednik Chrysler-a.

Kao najveće vrijednosti nove Chryslerove limuzine spominje se suvremenost, bolje rečeno beskompromisnost u svakom pogledu. Prije svega, to vrijedi za atraktivan dizajn s naglaskom na agresivnost koja donosi na scenu linije legendarnih automobila iz prošlog stoljeća.

Automobil nastavlja u istom stilu ispod poklopca motora. Igrajući na emocije 300 C u kombinaciji s monstruoznim 5.7 Hemi V8 benzinskim motorom od 340 KS nudi uvjerljive performanse uz čarobnu zvučnu kulisu. Nepristojno veliku žeđ sprečava moderna tehnologija, pa tako MDS (Multi-Displacement System) sustav smanjuje potrošnju za 10 do 20 %, što u ovom slučaju nije baš zanemarivo.

Sve te kvalitete prepoznalo je uredništvo Motor Trenda koji su u komentaru uspjeha automobila bili jednoglasni. Prema njima, 300 C nadilazi svoje rivale u stilu, komforu, izradi i dinamičkim mogućnostima. Čak idu i korak dalje, te najavljuju u bliskoj budućnosti poplavu sličnih automobila, možda čak i potpuni povratak legendarnih američkih krstarica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chrysler 300 C, koji se nudi i u izvedbi s pogonom na sve kotače, kod slabijih motornih izvedbi ima stražnji pogon. Početak ponude čini 2.7 V6 benzinac, zatim slijedi 3.5 V6, a oba su dostupna u kombinaciji s četiri-stupanjskom automatikom. Vrh ponude čini spomenuti Hemi, koji ima automatsku mjenjačku kutiju sa stupnjem više i AutoStick funkcijom. Ukoliko ste više skloni pogonu na sve kotače, na raspolaganju su dvije snažnije izvedbe koje u tom slučaju dolaze s 5-stupanjskom automatikom.

Chrysler 300 C se trenutno sklapa u pogonu smještenom u Bramptonu (Ontario), dok će europska proizvodnja krenuti na proljeće iduće godine u pogonima smještenim u Grazu, Austrija.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara