Najuspješniji automobilisti sezone 2014. Juraj Šebalj i Iva Damarija

Najuspješniji automobilisti sezone 2014. Juraj Šebalj i Iva Damarija
Najuspješnijim automobilistima sezone 2014. proglašeni su Juraj Šebalj kao vozač i Toni Klinc kao suvozač, rally posada AKK Sveta Nedelja, Puljanka Iva Damarija (AK Pula-Rovinj) najuspješnija je vozačica, a Sven Gorup (AKK Zanatlija Zagreb) najuspješniji junior u auto sportu.

U kartingu su dijeljena tri priznanja – Ivan Žovan (KK 1 Zagreb) najbolji je senior, Juraj Kovačić (KK Koprivnica)  junior, a Marko Mesić (AKK Ivanić ) početnik – „rookie sezone“.

Hrvatski auto i karting savez tako je svečanošću dodjele priznanja u hotelu Olympia u Vodicama zaključio izuzetno bogatu, ali i uspješnu prošlogodišnju natjecateljsku sezonu u automobilizmu i kartingu. Dodijeljeno je 276 različitih priznanja za rezultate ostvarene na stazama, kao i posebna priznanja proistekla po pravilnicima domaćeg auto i karting sporta. U pojedinačnoj konkurenciji za prvo, drugo ili treće mjesto brojnih klasa ili grupa, odnosno ukupnog poretka nagrađeno je 157 pojedinaca iz 43 kluba.

 „Zlatni trofej HAKS-a“ kao najviše priznanje dodjeljuje se u dva oblika za tri uzastopna ili pet sa prekidima naslova prvaka Hrvatske. Zlatne kacige zaslužili su Laszlo Szasz (AK Dubrovnik racing) na brdskim stazama, te Denis Rubinić (AK Opatija Motorsport) i Toni Klinc (AKK Sveta Nedelja) u auto rallyju. Zlatni volan osvojili su sudionici i prvaci autoslaloma Goran Laušin (SAK Samobor), Nino Andrejević (AK Opatija), Dario Mučnjak (SAK Samobor) i Iva Damarija (AK Pula-Rovinj). Zagrepčanin Toni Klinc nakon devet naslova prvaka Hrvatske u periodu od 2004. do 2014. godine i tri Zlatne kacige osvojio je i onu jedinstvenu Zlatnu kacigu s dijamantom i tako se svrstao među malobrojne osvajače ovog laskavog priznanja HAKS-a. Za trostruki  naslov ekipnog prvaka u kronometar vožnjama Zlatna plaketa HAKS-a dodijeljena je Autoklubu „Istra racing team“ iz Pazina, u istoj disciplini trostrukom uzastopnom prvaku u konkurenciji timova pod nazivom „www.riautosport.hr team“ (AK RI autosport).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara