Norvežani složili najbrži Lamborghini. Ima 1200 KS i nezaustavljiv je

Norvežani složili najbrži Lamborghini. Ima 1200 KS i nezaustavljiv je
Foto: Zyrus Engineering

LAMBORGHINI je bio i ostao pojam za brutalne bolide agresivnog izgleda i beskompromisnih performansi. Neki misle da tu ima prostora i za više. 

Prerada dolazi iz Norveške, potpisuje je Zyrus Engineering, a trenutno nudi najviše što smo u odijelu Lamborghinija vidjeli. Istina, prerade Huracana s ugradnjom turbina nisu tolika rijetkost, ali modifikacije tu ne staju.

Norvežani tako kažu kako su na automobilu izmijenili i navodno poboljšali čak 527 dijelova. Govorimo o Super Trofeo izvedbi Huracana koja je sama po sebi savršena. Pandemija je usporila projekt najavljen prošle godine, ali ga nije zaustavila. 

Automobil neće stajati u garaži, već će sudjelovati na norveškom Extreme GT Championship, gdje automobili redovito raspolažu s više od tisuću konja Lambo ima 1.200 iz istog 5.2 V10, a pritom mu je ugradnjom karbonskih dijelova masa pala na odličnih 1200 kg. I da, s ogromnim stražnjim krilom i još ponekim dodatkom automobil ima downforce od 1200 kg. Upravo tako, ovaj bolid nudi jedinstven omjer 1:1:1 i pogledu snage, mase i potiska. U Zyrusu kažu kako trenutno nema bržeg Lamborghinija na stazi, osim kad jednom lansiraju još radikalniju preradu.

Cijena nije poznata, ali se zna kako će se proizvesti serija od 24 primjerka gdje će njih 12 biti moguće registrirati i voziti javnom prometnicom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara