Nove pojedinosti o Opelovom "junioru"

VEĆ se duže vrijeme mogu čuti informacije kako Opel sprema mali gradski model koji bi donekle trebao biti inspiriran ranije predstavljenom studijom Trixx.

Poneki izvori tvrde i kako će novi model doista nositi oznaku Junior te kako će na tržištu pored konvencionalnih, biti dostupna i električna izvedba.

Ovaj bi automobil u duljinu trebao mjeriti oko 3,7 metara te će se u njega moći smjestiti četvoro putnika. Navodno će biti dostupna samo izvedba s tri vrata, a spomenutu motorizaciju će redom činiti nova generacija turbo motora manjeg obujma (1.0 - 1.5 l).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi bi modeli trebali biti opremljeniji stop-start sustavom, što će sve rezultirati nižom potrošnjom i emisijama. U ponudi bi se pored standardnog 5-stupanjskog ručnog mjenjača trebao naći i ekonomični prijenos s dvije spojke.

Električna izvedba će vremenom jednostavno postati "must have", pa stoga ne treba sumnjati kako će i Junior dobiti svoju. Točnije, ova se očekuje do 2015. Oprema bi trebala ovaj automobil postaviti u položaj svojevrsnog premium vozila, a kupci će dobiti i široku mogućnost personalizacije automobila.

Glavnu konkurenciju budućem Junioru bi svakako trebala činiti produkcijska izvedba VW studije up!, a kako bi Opelov mališan trebao izgledati možete vidjeti na priloženom renderu. Na kraju još dodajmo i kako će se Junior proizvoditi u Eisenachu, a proizvodnja kreće tijekom 2012.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara