Otvoren prvi velikogorički sajam automobila "VG auto show"

PRVI velikogorički sajam novih automobila "VG auto show" otvoren je danas na parkiralištu Unikomerca na zapadnom ulazu u Veliku Goricu.

Sajam se održava danas i sutra, 18. i 19. rujna, a organizatori su dvanaest velikogoričkih i nekoliko zagrebačkih auto salona.

Nekoliko zanimljivih modela

Na 8 tisuća četvornih metara izložbene površine, 12 autokuća predstavlja 20 marki i 120 modela najnovijih automobila koji se mogu kupiti na domaćem tržištu.

Od interesantnih automobila svakako treba spomenuti novi Mitsubishi Colt koji se nudi po cijeni od 83 tisuće kuna na više. Mazdin distributer na velikom štandu prikazuje cjelokupnu gamu u kojoj centralno mjesto zauzima sportski RX-8.

Ljubitelji američkih krstarica najviše vremena će se zadržati kod Chrysler 300C, prestižne limuzine s benzinskim V8 motorom. Odmah do njega je izložen atraktivni oldtimer. Legendarni Dodge Dart iz 1968. godine pokreće 3.7-litreni benzinski motor od 124 KS.

Brojni popusti na jednom mjestu

Posjetitelji uz razgledavanje automobila, probne vožnje i konkretne ponude, mogu dobiti informacije o tehničkim karakteristikama te načinima i uvjetima kupnje i financiranja.

Kako trenutno gotovo sve auto-kuće nude prodajne akcije za svoje najpopularnije modele, VG Auto Show je idealno mjesto za sve koji uskoro namjeravaju kupiti novi automobil, a pritom žele uštedjeti.

Tako npr. AutoZubak nudi Seat Ibizu s 1.4 16 V s bogatim Fresc paketom opreme (Automatska klima, alu-naplatci 15", elektrifikacija itd) po cijeni nižoj od 85.000 kuna. Na Chevroletovom štandu se nude određeni modeli uz popust od 1.000 eura, dok Citroenov distributer nudi C3 uz 7.000 kuna popusta.

Pored automobilskog programa, na sajmu su predstavljeni noviteti u programu bicikala i skutera, te nekoliko poljoprivrednih strojeva.

Sajam je otvorio ministar financija Ivan Šuker, koji je, uz ostalo, istaknuo da će Vlada svima koji u Hrvatskoj namjeravaju proizvoditi auto dijelove odobriti porezne olakšice.

Uz njega, na svečanom otvorenju novi sajam automobila pozdravili su državni tajnik za promet Dražen Breglec i gradonačelnik Velike Gorice Franjo Sever.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara