Povratak klasika: Ovako bi izgledao Mercedes 300 SL u novom izdanju

Povratak klasika: Ovako bi izgledao Mercedes 300 SL u novom izdanju
Foto: Mercedes

MERCEDES 300 SL Coupe je i danas jedan od najslavnijih sportskih automobila u povijesti autoindustrije. Naslijedio ga je toples model koji bi se lako mogao opet vratiti. 

Sveprisutna nostalgija za povijesnim modelima i minulim vremenima danas u svijet vraća 300 SL, model predstavljen 1957. godine. Savršenih proporcija, ovaj je roadster i danas za mnoge pojam uspješnog automobilskog dizajna. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This is my attempt at modernizing the Mercedes 300 SL 😁. Yes the base is a GT AMG Roadster which I think Mercedes intended for them to have some similarities to begin with. I basically flipped the headlights vertically to see if it would work then carried on to modify the grille, fenders and air vents. • • • • • #mercedesbenz #mercedes #mercedeslovers #mercedesclassic #mercedessl #mercedessls #mercedesgt #benzlife #render #rendering #renderings #conceptcar #cardesign #cardesigner #cardesigncommunity @supercarsdai1y @supercarradar @supercarspoting #automotivedesign #conceptcars #conceptart #modernization #cardesignworld #modernbenz #automotivedesign #carrendering

Objavu dijeli Oscar V | Concept Autos (@wb.artist20)

A sada je vrijeme za modernu interpretaciju modela. Njega je osmislio Oscar V i objavio prijedlog na Instagramu. Kombinacija povijesnih obilježja i AMG GT kao osnova u konačnici nude rješenje za novi milenij. 

Iako je izuzetno teško ponuditi modernu reinterpretaciju tako slavnog modela, mnogi bi bili spremni ovakav automobil staviti ispred svega aktualnog u ponudi roadstera. Pitanje je samo ima li takvih koji bi to bili spremni platiti.

Evo i jedan bonus. Izabrali smo još jednu legendu u novom izdanju, a kako ju vidi isti autor. Što kažete, koji je bolji?

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara