Povratak kraljice: Najprodavaniji model na svijetu ima novo izdanje i staro ime

Povratak kraljice: Najprodavaniji model na svijetu ima novo izdanje i staro ime
Foto: Toyota

TOYOTA je svojem kompaktu vratila staro ime, a sada ga predstavlja u novom limuzinskom izdanju.

Od dolaska Aurisa ime Corolle u Europi je bilo rezervirano isključivo za limuzinsko izdanje modela. S novom generacijom stvari su se vratile ne svoje, a i Corolla je upravo dobila novu izvedbu. Nova generacija modela u Guangzhou je netom predstavljena, a pritom su objavljene i informacije vezane za euro inačicu.

Corolla sedan je nadogradnja ponude s kojom će se ona zaustaviti na tri izvedbe, i to karavanu, kompaktu i limuzini. U Toyoti kažu kako se ovo limuzinsko izdanje obraća mlađoj klijenteli koja traži prestižniji dizajn, ali i prvoklasni komfor. Realno, estetski se model nimalo ne razlikuje od kineske ili američke izvedbe, a jedine novosti euro izvedbe se tiču sadržaja.

Corolla će tako prvi put dobiti hibridni pogon, i to onaj identičan ponudi ostalih izvedbi, a koji karakterizira 1.8 benzinac i 122 KS maksimalne snage. Prema WLTP-u troši svega 4,3 l/100 km. U ponudi ostaje i klasika, 1.6 benzinac sa 132 KS i šest-stupanjskim ručnim mjenjačem (CVT uz doplatu), te potrošnjom od 6,1 l/100 km.

Ono bitno je da Corolla sada koristi TNGA GA-C platformu, a to uz 60% bolju krutost znači multilink na svim izvedbama, niže težište i dakako bolje vozne karakteristike.

Na popisu opreme nalaze se i detalji prestižnijih modela poput bežičnog punjenja mobilnih uređaja, 8-inčnog zaslona infotainmenta i velikog head-up zaslona. Sigurnosna oprema je dakako potpuna.

Nova Corolla Sedan na europsko tržište će stizati iz Turske, i to od prvog kvartala iduće godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara