Prvi pogled u kabinu nove E klase coupe

Prvi pogled u kabinu nove E klase coupe
Foto: Mercedes

USPRKOS najavama kako bi ponuda coupea i kabrioleta u budućnosti trebala biti reducirana iz Mercedesa otkrivaju prvi detalj novog modela.

Kad su u pitanju elegantni coupei i kabrioleti, za Mercedes kompromisa očito nema. Bar kad je u pitanju E klasa, koja prolazi kroz redizajn. Tako će obnovljeni Coupe i Cabrio dobiti i osvježeni interijer predvođen posljednjim izdanjem MBUX infotainment sustava. "Hey Mercedes" dolazi i ovdje, a uz glasovnu komunikaciju donosi naprednu navigaciju. I ovdje su ispred vozača digitalni pokazivači na zaslonu od 12,3 inča, a novost je Interio Assistant koji prati pokrete putnika i prilagođava se. U praksi to znači da ćete Mercedesu narediti glasom da upali grijanje sjedala, pitati ga za rezultat jučerašnje utakmice, a dok ćete prilaziti rukom ekranu, "on" će to vidjeti, prepoznati i reagirati na odgovarajući način.

Kupci modela E53 AMG će biti počašćeni SuperSport modom rada gdje se okretomjer prikazuje na sredini, a tu su i štoperica te G-metar prikazivač sila ubrzanja. Iz fotografije možemo vidjeti i novi upravljač, a dodatna grafika najavljuje nove sustave sigurnosne opreme. Adaptivni tempomat sada sam prilagođava brzinu uvjetima na cesti, usporava pred zavojem i raskršćem te se zaustavlja na naplatnoj kućici. Active Steering Assist preuzima upravljanje vozilom u gradskoj gužvi, do brzine od 60 km/h, a nadovezuje se sustav nadzora okoline kamerom i automatskog parkiranja.

Premijera nove E klase Coupe i Cabrio zakazana je za 27. svibnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara