Range Rover Evoque dolazi s novim motorom i mađim licem

Range Rover Evoque dolazi s novim motorom i mađim licem

Range Rover Evoque dobio je mlađe lice, a nov i mlađahni izgled osiguravaju mu brojne vizualne preinake koje su Britanci podebljali i onim tehničkim. Ipak, najveća novina je Jaguarov Ingenium TD4 motor koji je za 20-30 kg lakši od agregata koji zamjenjuje. Ovaj turbodizelaš bit će dostupan u izvedbama sa 150 KS i 180 KS.

Uz njega u ponudi je i benzinski Si4 turbak snage 240 KS zahvaljujući kojem obnovljeni Range Rover Evoque do stotke potegne za 7.6 s i postiže maksimalnih 217 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prednji kraj crossovera Evoque donosi novi branik s većim usisnicima zraka, dotjeranu prednju masku i adaptivne LED svjetlosne sklopove.

Putnička kabina donosi nove oplate vrata, drugačija sjedala i dotjeranu multimediju s pridruženi 8-inčnim ekranom osjetljivim na dodir. Od većeg Range Rovera Evoque je posudio ATCP sustav, a tu su i sigurnosni sustavi poput automatskog kočenja ili pak sustava kamera koji se brine o položaju automobila prilikom vožnje i automatski ispravlja Evoque ukoliko on nije u pravcu.

Nov je i sustav koji prati budnost vozača te ga po potrebi upozorava vizualnim i zvučnim signalima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara