Rekorder dražbe otpisanih državnih vozila je policijski Land Rover prodan za 80.000 kn

Rekorder dražbe otpisanih državnih vozila je policijski Land Rover prodan za 80.000 kn

 Foto: TRCZ

LEGENDA svijeta terenaca, Land Rover Defender iz sastava MUP-a postigao je rekordnu cijenu na javnoj dražbi vozila državnih institucija. 

 
Svestrani Defender u tzv. dugoj izvedbi i pokretan vječnim dizelskim motorom redovito je tražena roba. A kad se nađe na javnoj aukciji s povoljnom početnom cijenom redovito izazove veliki interes. Tako je bilo i ove subote gdje je na dražbi ponuđeno 276 vozila državni institucija, a među njima je bilo i nekoliko Defendera. 
 
 
Usprkos tomu što su bile ponuđene limuzine renomiranih njemačkih proizvođača upravo je Defender iz 2007. godine bio rekorder. Cijena mu je sa početnih 14.500 skočila na konačnih 80.000 kn, javlja HRT.
 
Posebno velik interes izazvala i policijska Subaru Impreza, klasik iz 1998. godine. Da su sudionici aukcije znali kako je u dotičnoj Imprezi hvatan Sanader automobil bi zasigurno postigao osjetno višu cijenu. Početna cijena bila mu je 3.200 kn. Iako je u ponudi bio i nemali broj pravih olupina velik interes je urodio plodom – ostalo je tek dvadesetak neprodanih vozila. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara