SEAT je WTCC prvak

SEAT je WTCC prvak

SEAT je po prvi puta ostvario ukupnu pobjedu u FIA Svjetskom prvenstvu i po prvi puta u povijesti automobilizma osvojio naslov svjetskog prvaka s dizelskim motorom.

Pobjeda SEAT-a u kategoriji proizvođača je ostvarenje dugogodišnjeg sna za  španjolski automobilizam, budući da nagrada poput ove nikad prije nije osvojena. Španjolski brand matematički je osigurao naslov u kategoriji proizvođača i vozača, budući da samo dva vozača SEAT-a,  Yvan Muller i Gabriele Tarquini, imaju šansu osvojiti titulu svjetskog prvaka u zadnjoj utrci koja će se održati u Macauu 16. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski brand, koji u ovom prvenstvu sudjeluje s momčadi koja se sastoji od pet službenih vozača - Jordi Gené (Španjolska), Tiago Monteiro (Portugal), Yvan Muller (Francuska), Rickard Rydell (Švedska) i Gabriele Tarquini (Italija) - računao je na León TDI WTCC, najbolji automobil prvenstva koji je dosada uspio ostvariti 11 pobjeda.

Podsjetimo, pretposljednja utrka World Touring Car Championshipa (WTCC), održana ovaj vikend na japanskoj stazi, omogućila je SEAT-u ostvarivanje nužnih bodova za matematičko osiguravanje naslova zahvaljujući izvrsnim pobjedama u obje utrke, kojima su dokazali svoju tehnološku sposobnost.

Završna utrka sezone održat će se na urbanoj stazi u Macauu 16. studenog gdje će biti objavljeno ime vozača koji će osvojiti naslov svjetskog prvaka u kategoriji vozača.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara