SsangYong Motor - visoki ciljevi

SSANGYONG Motor je dobio krila. Radikalne promjene u poslovanju tvrtke daju prve rezultate, a neki od njih viđeni su na ovogodišnjem izdanju seulskog auto salona.

Ssangyong koji je prije nekoliko godina bio na rubu ponora doživljava novu mladost. Čak pet novih koncepata tek su početak u ostvarivanju ambicija. Njihov je glavni slogan ‘Fly high over the world’ čime su jasno dane do znanja globalne pretenzije.  

 

Izložbeni prostor površine veće od 2.000 četvornih metara bio je podijeljen u sedam tematskih zona. Interesantno je da je jedna bila posvećena predstavljanju marke kao  »premium« proizvođača. Naime, SsangYong, koji je na domaćem korejskom tržištu vodeći u SUV segmentu počinje ozbiljnije raditi na osobnom programu.

Brojni koncepti

U Seoulu se ovog mjeseca moglo vidjeti čak pet zanimljivih studija. Osim specifičnog dizajna, proizvođač prvi put ozbiljnije zadire u segment luksuznih automobila.

SV-R je koncept, koji združuje jedinstvenu tehnologiju i futuristički oblik. Njegovu puno ime je Sophisticated Vehicle on Road’(sofisticirano on-road vozilo), što predstavlja tri ključna pojma koncepta SV-R - sofisticiranost, grad i luksuz.

Model je dizajniran sukladno konceptu carmerun, („vozilo-ja-kretati se“). Sedmerosjed pokreće 2.7 litarski motor od 176 KS i 350 Nm kojim se upravlja putem pet-stupanjske automatike. 

XCT je model, koji bi SsangYongu trebao biti od velike pomoći u pohodu na klasu tzv.. crossover vozila. XCT združuje terenski i kupe oblik, a ime dobiva od izraza neXt City Trend setter.

Unutrašnjost može prihvatiti pet putnika, a vozilo pokreće dvolitreni motor od 145 KS i 310 Nm, a pogon je permanentni na sve kotače.

XMT je pick-up izvedba prethodnog modela, a u imenu je skrivena njegova namjena (eXtreme & Multi-purpose vehicle for Trailblazer). Naglasak je stavljen na funkcionalnost i robusnost.

New Chairman Limo temelji se na najprodavanijoj luksuznoj limuzini u Koreji obnovljenoj 2003. godine. Model odiše luksuzom, širokim i dinamičnim linijama karoserije i svim ostalim elementima, koji ispunjavaju potrebe koje od takvog vozila VIP-ovci očekuju.

Gotovo šest metara dugačak automobil pokreće 3.2-litreni redni šest-cilindarski motor od 220 KSi 313 Nm, a pogon je na prednje kotače.   

Rodius Limo je korejsko viđenje „Mobilnog ureda“. Vozilo nudi udobnost dnevnog boravka za četiri odrasle osobe.  Razvijen na osnovi serijskog Rodiusa, ovaj posjeduje velik krovni otvor napravljen s namjerom pružanja dodatnog prestiža.SsangYong je specijalno za seulski auto salon postavio svoju internet stranicu na adresi http://www.smotorshow.co.kr , gdje se nalaze sve korisne informacije namijenjene posjetiteljima SsangYongova štanda. 

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara