Subaru Forester STi – karavan relijaških mogućnosti

FUJI Heavy Industries, Ltd u čijem sastavu se nalazi Subaru 6. svibnja lansira na japanskom tržištu o najsnažniju izvedbu modela Forester pod imenom STI.


Forester je jedan od rijetkih iz SUV segmenta koji se može pohvaliti jednako dobrim dinamičkim svojstvima na asfaltu i izvan njega. STI izvedba sve je to dodatno začinila velikom količinom snage i uvjerljivom pratećom mehanikom. Model pokreće 2.5-litarski DOHC boxer motor potpomognut turbom, koji kao i u ekvivalentnoj izvedbi Impreze razvija 265 KS i 380 Nm. Isporučuje se u kombinaciji s šest-stupanjskim ručnim mjenjačem i neizostavnim pogonom na sve kotače.

U serijsku opremu top-izvedbe Forestera ulaze još 18-inčni aluminijski naplatci s gumama mjera 225/45, potentni kočnički sustav s Brembo komponentama, te sportski ovjes. Zahvaljujući njemu razmak od tla je smanjen za 30 mm u odnosu na ostale izvedbe i iznosi 170 mm.

 

Unutrašnjost poput vanjštine začinjena brojnim sportskim detaljima. Sportska sjedala presvučena su alcantarom, armatura je obogaćena alu-dekoracijom, a tu su još standardni detalji kao što su sportske pedale, unikatni volan i ručica mjenjača.

Prva generacija Forestera STI u Japanu je predstavljena u veljači prošle godine. U nešto više od godinu dana egzistencije stekla je veliku popularnost, a priznanje joj je odala i struka. Novi model prodavat će se na japanskom tržištu po vrlo povoljnoj cijeni od 3.118.500 JPY što je oko 22.400 eura.


Kliknite na fotografiju za istu većih dimenzija

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara