Sve je više tuniranih Tesli, oglasio se i Elon Musk

Sve je više tuniranih Tesli, oglasio se i Elon Musk
Foto: Unplugged Performance

ELON MUSK je izrekao svoje mišljenje o tuniranim Teslama i sve bogatijoj ponudi na tuning-tržištu.

Između svađa s vladajućima u okviru preranog otvaranja tvornice Musk je našao vremena gostovati u još jednom podcastu. Ugostio ga Joe Rogan, a tijekom dvosatnog razgovora dotakli su se mnogih zanimljivih tema. Jedan od njih je i tuning-scena, odnosno sve veća popularnost prerada Teslinih automobila. 

Tako je još 2018. godine program S-Apex iz Unplugged Performancea za oko 50.000 dolara nudio kompletnu preradu automobila, od vanjštine i kabine do same mehanike podvozja. Priupitan što misli o takvim preradama Musk je odgovorio: "Meni to zvuči dobro." Kasnije je objasnio da nema problem s tuningom, posebno ako ide u smjeru olakšavanja automobila i poboljšavanja dinamičke stabilnosti. 

I doista, većina tunerskih kuća nudi karoserijske modifikacije kojima Teslin automobil pokušava učiniti atraktivnijim kroz prizmu agresivnijeg dizajna. Naravno, spuštanje vozila je sastavni dio takvog tuninga, kao i ugradnja većih kotača. Skuplje prerade idu u smjeru zamjene pojedinih dijelova karoserije novima od karbona, dok se ostali na toj razini već prebacuju u kabinu i dodatno ušminkavaju postojeći Teslin potpis. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara