Tužio BMW jer su mu vrata automobila odrezala prst

Tužio BMW jer su mu vrata automobila odrezala prst

 Foto: BMW

VLASNIK skupocjenog BMW-a odlučio je tužiti kompaniju jer su mu vrata automobila pri zatvaranju zdrobila i otrgnula palac. 
 
Godwin Boateng s Long Islanda je sve do kobnog događaja polovicom 2016. godine bio ponosni vlasnik skupocjenog BMW-ovog SUV-a X5. Bio je to njegov auto snova, pa se stoga pri kupovini počastio brojnim dodacima, među njima i sustavom za automatsko zatvaranje vrata. 
 
I upravo taj sustav prouzročio mu je veliku bol, a potom i gubitak (dijela) prsta. Nemili događaj zbio se 2016. godine kada je senzor SCAD (Soft Closing Automatic Doors) sustava zatvaranja vrata aktivirao elektromotor i zatvorio vrata. Kako je Boateng ostavio ruku na nosaču, vrata su zahvatila njegov palac. Palac je bio zdrobljen i istrgnut, a Boateng je, iako u šoku, odmah uzeo ostatak prsta i otrčao u hitnu pomoć. Nažalost, u bolnici su zaključili da je otkinuti prst toliko oštećen te da se neće moći prišiti. 

Boateng je digao tužbu protiv BMW-a, a u svojem obrazloženju njegov odvjetnik ističe kako je BMW ugradio nesiguran sustav, koji nije dobro projektiran.Također, u tužbi naglašavaju da je BMW bio upoznat sa slučajevima neispravnog rada senzora, ali nije ništa poduzeo. Odvjetnik pritom ne štedi riječi pa BMW-ova vrata naziva giljotinom, piše New York Post.
 
Boateng je do sada bio na dvije operacije, no još uvijek traje oporavak. "Ponekad imam osjećaj da mi netko nožem reže ruku. Bol je neizdrživa, za nevjerovati", izjavio je Boateng i naglasio kako je dešnjak, pa mu nedostatak segmenta palca stvara velik problem u svakodnevnim radnjama. 
 
 U BMW-u zasad ne komentiraju slučaj. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara