Ukrasna traka na Mustangu košta kao novi auto, Ford je objasnio zašto

Ukrasna traka na Mustangu košta kao novi auto, Ford je objasnio zašto
Foto: Ford

NAJJEFTINIJI novi auto u Americi stoji oko 12.000 dolara, a Ford će traku na Mustangu naplatiti neznatno manje.

Ford je nedavno lansirao online konfigurator za novi Mustang u GT500 Shelby verziji, a cijena kreće od oko 73.000 dolara. I što god nakrcali, teško ćete ovaj gotovo 800 KS snažan bolid dotjerati do cijene koja će se prebaciti u područje sa šest znamenki. Ali jedan detalj bi mogao pomoći, a to su trkačke trake koje se protežu uzduž eksterijera. Detalj je to koji sve češće viđamo i na hrvatskim cestama, ali Ford ga je u Americi odlučio naplatiti 10.000 dolara. Nevjerojatan je to iznos za par traka. A postoji objašnjenje prema kojem Ford jamči da se radi o ručno obojenim površinama.

Može se proći i jeftinije, i to kod Fordovog trgovca. Vinilne trake koje će malo tko razlikovati od ručno obojenih traka stoje osjetno manje, samo 1000 dolara.

U Fordu su vidjeli da u Europi na opremi znaju dobro zaračunati. Tako će karbonski set koji uključuje naplatke i gume Michelin Pilot Sport Cup 2, sjedala Recaro i brojne karbonske dodatke uključujući stražnje krilo na kraju naplatiti 18.500 dolara, što u konačnici i nije tako strašno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara