VIDEO Napravio bolid u garaži: Troši dvije litre i juri kao Porsche

VIDEO Napravio bolid u garaži: Troši dvije litre i juri kao Porsche
Screenshot: Youtube

OMEGA Car je za mnoge automobil snova, barem kad su u pitanju performanse.

Casey Putsch sebe naziva automobilskim dizajnerom, inženjerom, umjetnikom i profesionalnim vozačem, odnosno "renesansnim čovjekom modernog doba". Činjenica je da mu mašte, a ni znanja ne nedostaje, posebno ako se pogleda upravo ovaj automobil. 

Genius Garage predstavlja Omega Car, unikatni automobil koji spaja naizgled nespojive karakteristike, minimalnu potrošnju i izuzetno ubrzanje. A kad kažemo kako je ispod poklopca Volkswagenov 2.0 TDI mnogi će se sjetiti projekta XL1, Volkswagenovog koncepta vozila koje troši manje od litre na 100 km. 

Omega je kudikamo drukčija. Cilj je 100 mpg, odnosno 2,35 l/100 km. Ali Casey tu komplicira stvari i kaže kako ovaj bolid mora bolje ubrzati od njegovog Dodge Vipera, odnosno da 96 km/h uhvati za manje od četiri sekunde. U takvom ozračju svatko će oprostiti ne baš atraktivan zvuk motora.

Casey tu ne staje sa svojim željama. Kaže kako će kad postignu ciljane performanse dodatno uglazbiti automobil kako bi što manje zagađivao. Također, želja je da vozilo bude izrađeno od reciklirajućih materijala. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara