VIDEO Prokletstvo A klase? Pogledajte Mercedes CLA na testu izbjegavanja losa

VIDEO Prokletstvo A klase? Pogledajte Mercedes CLA na testu izbjegavanja losa
Screenshot: Youtube

TEST izbjegavanja losa je jedan od boljih pokazatelja dinamičkih karakteristika automobila. Svi se sjećamo fijaska prve generacije A klase, a pogledajmo kako sada prolazi CLA. 

Desetljećima i generacijama kasnije A klasa je postala klasični kompakt dostupan i u dva limuzinska izdanja. Jedan od njih je CLA, vrlo atraktivan automobil kojem je teško naći manu. No ipak, španjolski KM77 ga je podvrgnuo testu izbjegavanja losa, a automobil je razočarao. Za utjehu, BMW serije 1 nije briljirao, ali je test apsolvirao sa 73 km/h.

Podsjetimo, test izbjegavanja losa je test u kojem se pri određenoj brzini mora naglo skrenuti u cilju izbjegavanja prepreke na cesti te potom vratiti na pravac.  CLA je pokušao to napraviti pri 76 km/h, ali tada ga je doslovno bilo posvuda. Nevjerojatno, ali test je uspio svladati tek s brzinom od 66 km/h.

Autori testa detektiraju dva problema, nedovoljno prianjanje na podlogu i neuvjerljiv ESP.

S druge strane, u testu slaloma CLA je bio osjetno bolji. U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti što mogu njegovi njemački rivali, posebno BMW 2 Gran Coupe s prednjim pogonom. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara