Zeleno svjetlo za baby-R8

PREMA navodima izvora novi će Audijev sportaš, manji brat modela R8, na tržište stići tijekom 2014. Riječ je o modelu koji će se temeljiti na novoj "MiMo" sportskoj arhitekturi VW Grupe, a koja će poslužiti kao osnova za razvoj istovrsnih modela pod oznakom VW-a i Porschea.

Spomenuti "MiMo" navodno označava Mittelmotor, odnosno činjenicu kako je riječ o platformi sa središnje smještenim motorom. Porsche je zadužen za većinu razvoja s obzirom na veliko iskustvo na tom polju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada još uvijek nije poznato koju bi oznaku trebao nositi ovaj model, a do sada su se spominjale R3, R4 i R5. U svakom slučaju na dizajn će presudan utjecaj izvršiti konceptni model e-tron. Naime, već se ranije pretpostavljalo kako je riječ o izravnoj najavi manjeg sportaša i to coupe i cabrio (e-tron Spyder) izvedbe.

Novi će se model u ponudi smjestiti između TT-a i R8. Radit će se o dvosjedu ukupne duljine do 4 metra. Iako je e-tron predstavljen s električnim pogonskim sklopom, a i na tržište bi trebala stići istovrsna verzija, prvo možemo očekivati konvencionalne izvedbe s 2.0 te 2.5 turbo snage do 350 KS.

Dolazak modela na tržište se očekuje 2014, nakon Volkswagenove, a prije Porscheove izvedbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara