Bivša veganka tvrdi da je zbog bezmesne prehrane prerano ušla u menopauzu

Bivša veganka tvrdi da je zbog bezmesne prehrane prerano ušla u menopauzu
Foto: Instagram

NAGRAĐIVANA blogerica Virpi Mikkonen potpuno je promijenila vlastita uvjerenja.

Stekla je popularnost i stotine tisuća pratitelja na društvenim mrežama upravo zahvaljujući promoviranju isključivo biljne prehrane, a izdala je i čak četiri uspješne kuharice. Nikada nije ni pomišljala da bi upravo veganska prehrana koju je obožavala mogla biti glavni uzrok zdravstvenih problema s kojima se kasnije susrela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VANELJA | Healthy Comfort Food (@vanelja) on

No kad joj se na licu pojavio neobičan osip, odmah je potražila pomoć specijalista kineske medicine, a on joj je rekao da što prije mora prestati jesti toliko sirove hrane i početi konzumirati meso. S obzirom na to da se njezin doručak sastojao od hladno prešanog soka od celera, krastavaca, komorača i peršina, a blogerica meso nije jela punih 15 godina, priznala je da ju je njegov savjet potpuno šokirao.

Ipak, želja da popravi svoje zdravstveno stanje navela ju je da ga posluša te je u svoju prehranu uključila meso i jaja, koja je dotad često nazivala "pobačajima pilića".

Ubrzo su bile vidljive prve dramatične promjene. Kako je ispričala, ne samo da je imala više energije nego je i bolje spavala, imala je više motivacije za obavljanje svakodnevnih zadataka, a uskoro su prestali i valovi vrućine s kojima se dotad često borila, a bili su jedna od posljedica njenog preranog ulaska u menopauzu.

"Veganska prehrana ne funkcionira za sve ljude. U mom slučaju nije funkcionirala", priznala je u razgovoru za Mail Online te dodala kako se za nju pokazala lošom kombinacija veganske prehrane i stresnog života kakav živi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VANELJA | Healthy Comfort Food (@vanelja) on

Prisjetila se i trenutka kada je saznala da je u menopauzi, a danas je uvjerena da je prerani ulazak u menopauzu uzrokovala upravo prehrana koju je prije prakticirala.

"Mislite da ste još uvijek mladi i onda vam odjednom liječnik kaže da ste u menopauzi. Bila je to velika stvar. Trenutak u kojem prestaje moja plodnost", prepričala je danas 38-godišnjakinja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VANELJA | Healthy Comfort Food (@vanelja) on

Njen dnevni unos hrane sada uključuje omlet za doručak, mesne okruglice, piletinu i povrće za ručak te mesnu juhu za večeru, a uključila je i maslac te kozji sir, ali još uvijek pije isključivo zobeno mlijeko te izbjegava gluten, škrob i rafinirani šećer.

"Možda da sam živjela maksimalno opuštenim načinom života negdje na Havajima, ne bih imala nikakvih problema biti veganka. No u ovom životu u kojem živim, veganska prehrana nije funkcionirala za mene i to je potpuno u redu", zaključila je.

.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara