Bodybuilder odlučio postati Arnold Schwarzenegger pa kopirao njegovu rutinu

Bodybuilder odlučio postati Arnold Schwarzenegger pa kopirao njegovu rutinu
Foto: Instagram

YOUTUBER MattDoesFitness okušao se u novom izazovu. Na svom kanalu već je objavio što mu se dogodilo nakon mjesec dana sklekova, trbušnjaka ili prehrane Viktorijinih anđelica, a sada je odlučio 24 sata trenirati i jesti poput Arnolda Schwarzeneggera u vrijeme kada je bio u vrhu bodybuildinga. 

Prema istraživanju koje je odradio uoči podvrgavanja izazovu, Schwarzenegger je slijedio plan prehrane s visokim udjelom proteina. Konzumirao je dva grama proteina po kilogramu tjelesne težine. To je za Matta značilo da će unijeti 207 grama proteina u danu.

“To je puno hrane”, rekao je kad je pogledao svoj doručak na tanjuru.

Dan je počeo jajima, slaninom, zobenom kašom s medom, domaćim kruhom s maslacem od kikirikija i crnom kavom.

“Inače ne jedem ovoliko”, ustvrdio je pa popio proteinski shake prije nego što se uputio u teretanu, u kojoj je trenirao ramena i ruke.

Mr. Olympia je trenirao dva puta u danu pa je to morao učiniti i Matt. Dizao je puno teže utege nego inače, baš poput Schwarzeneggera.

“Danas sam proveo u teretani više nego inače. Bio sam tu šest sati”, otkrio je pa kod kuće ručao batat, salatu i steak, a onda se vratio u teretanu dovršiti trening. 

U trgovini je poslije kupio piletinu i pivo, što je omiljeni obrok filmskog snagatora nakon treninga. 

Pojeo je piletinu koja sadrži otprilike 164 grama proteina i svježi sir pa zaključio da ovo ipak nije jednostavan ili realan režim za prosječnog muškarca.

“99 posto populacije ne može tako trenirati jer bi se ozlijedilo. Dugoročno ovo ne želite raditi”, istaknuo je.

Poslušajte Mattov savjet i zbog vlastite sigurnosti ako niste u vrhunskoj formi, nemojte slijediti Arnoldovu rutinu ili prije toga barem poradite na stvarima koje smatra važnima za sve početnike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara