Djevojka sedam dana radila vježbe koje radi Jennifer Lopez, brzo je uočila napredak

Djevojka sedam dana radila vježbe koje radi Jennifer Lopez, brzo je uočila napredak
Foto: Instagram

BEZ obzira na to dovodi li Jennifer Lopez svoje tijelo do savršenstva zbog uloge u nekom filmu ili svoje obline pokazuje izvanrednim performansama na pozornici, čini se kako ova pedesetogodišnjakinja zna kako očuvati vitku liniju, piše Insider.

Ona je poznata po tome što ima rigoroznu prehranu, izbjegava konzumirati kofein, alkohol i prerađenu hranu, ali također ima i disciplinu kada je vježbanje u pitanju.

Radi s dvoje trenera, Davidom Kirschom i Tracy Anderson, i kombinira treninge visokog intenziteta, treninge snage, kick-boks i vježbe trbušnjaka.

Jedna djevojka je tijekom sedam dana pokušala pratiti njenu fitness rutinu i vidjeti kako izgleda vježbati kao Jennifer Lopez.

Prvi dan: Fokusiranje na gluteus

Jedna od stvari kojima se ova djevojka najviše radovala je Kirschov fokus na "manje je više, skraćene vježbe".

Trener obično daje Jennifer 30 do 45 minuta vježbi čitavog tijela, kako bi učinila dosta toga za što kraće vrijeme. Ipak, ova djevojka je podijelila poteze, kako bi dala svojim mišićima potrebno vrijeme da se odmore.

"Počela sam 'hodom čudnovatog kljunaša', što je Kirschova vježba za oblikovanje gluteusa i unutrašnjosti butina.

Iznenađena sam time koliko brzo je moja stražnjica počela 'gorjeti' kada sam radila 'hod čudnovatog kljunaša', koji me podsjeća na bočno hodanje s čučnjem, osim što su mi ruke iza glave i 'veslam' naprijed-nazad u plivajućem čučnju, umjesto da se pomičem sa strane na stranu.

Nakon što sam napravila 10 ponavljanja unaprijed i 10 ponavljanja na suprotnu stranu, gluteus mi se zagrijao i bila sam spremna za sljedeću vježbu. Mislim da ću razmisliti o tome da zamijenim svoje šetnje s bočnim čučnjevima ovom vježbom, jer već osjećam da je ovaj pokret bolji u izgradnji mišića moje stražnjice i unutrašnjih butina.

Nakon ovoga sam uzela utege od četiri i pol kilograma u obje ruke po jedan i počela s drugim njenim vježbama za donji dio tijela.

Napravila sam 20 ponavljanja široko postavljenih čučnjeva, iskorake unaprijed, iskorake sa strane, križne iskorake i čučnjeve na jednoj nozi. Noge su mi se tresle tijekom ove vježbe, ali sam pokušala nastaviti i drugi set vježbi. Ja sam, zaista, netko tko se ponosi time što ima relativno dobru snagu u donjem dijelu tijela, ali nisam baš navikla raditi neke varijante ovih vježbi kakve Jennifer radi", kaže ova djevojka.

Drugi dan: "Trbušnjaci su me boljeli nakon što sam pokušala gomilu vježbi koristeći loptu za pilates"

"Ovaj dan počela sam veoma uzbuđena zbog vježbi centralnih mišića, koje Jennifer prakticira, što uključuje dosta pokreta koje nikada ranije nisam koristila.

Počela sam s 20 ponavljanja 'ruskih uvrtanja' (sjedenje s nogama podignutim s tla i uvrtanje gornjeg dijela tijela), 'pike-up' plankova (stanete u visoki plank i brzo približavate noge grudima i vraćate ih nazad), dizanja medicinke iznad glave, prebacivanje medicinke u sjedećem položaju sa strane na stranu, 'jackknife' s težinom (legnete na leđa, u rukama držite uteg i približavate noge i ruke jedne drugima istovremeno), kao i okretanja torza uz pomoć elastične trake.

U ovom trenutku jedva sam mogla sjediti, ali pročitala sam da neke vježbe koje J.Lo radi za definiranje trbušnjaka podrazumijevaju pilates loptu, tako da sam morala i njih probati.

Napravila sam nekoliko vježbi na lopti za pilates i pokušala na njoj napraviti škarice, što je vježba kada održavate ravnotežu svojim trbuhom, pilates loptu držite stopalima u zraku i radite 'škarice' naprijed-nazad.

Za kraj sam radila plank 30 sekundi sa svake strane i pokušala izdržati u plank poziciji 30 sekundi, na medicinki. Tu sam bila iscrpljena, ali i uzbuđena zbog toga kako će moji trbušnjaci izgledati", kaže ona o drugom danu vježbanja.

Treći dan: "Pokušala sam sa 'Spiderman' trbušnjacima i nije uspjelo"

"Ne mogu se sjetiti kada su me trbušnjaci posljednji put ovako boljeli. Mišići za koje nisam znala ni da postoje u gornjem i bočnom trbuhu bili su mi upaljeni, čineći sjedenje u krevetu velikom borbom.

U jednom intervjuu Kirsch je rekao da, kada se nalazi u škripcu s vremenom, zada Jennifer raditi 'Spiderman' trbušnjake na Bosu lopti. Ova vježba djeluje na ruke, grudi i trbušnjake i, u osnovi, zahtijeva da podignete koljena do grudi dok, istovremeno, radite sklekove.

Imam problem i s običnim trbušnjacima, tako da sam se, sa strahom, potrudila izvesti ove, balansirajući na Bosu lopti.

Umjesto njih, odlučila sam pokušati modificiranu verziju, pri čemu će mi jedno koljeno biti na podu, dok pokušavam podići drugo.

Sljedeće sam radila dodirivanje ramena dok radim sklekove, čučnjeve na posebnoj spravi, vježbe za bicepse s utezima od dva kilograma i vježbe za tricepse s težinom od četiri i pol kilograma. Napravila sam dva seta po 10 ponavljanja i završila trening osjećajući se iscrpljeno, ali odlučno.

Ako je ovo potrebno kako bih imala super isklesane ruke kao Jennifer Lopez tijekom nastupa na Super Bowlu, onda je vrijedno napora", govori ona o trećem danu vježbanja.

Četvrti dan: "Imala sam svoj prvi sat kick-boksa"

"Idućeg dana sam se probudila, a ruke i ramena su mi gorjeli. Usprkos tome, odlučila sam danas pokušati kick-boks, koji je jedan od mnogih stvari koje Jennifer radi kako bi održala vitku liniju. S obzirom na to da mi je ovo prvi sat, pokušala sam se istegnuti nekim joga pokretima, prije nego što počnem s treningom.

Odmah sam osjetila da sam izvan elementa. Iako volim sate standardnog boksa, ovo se čini kao potpuno drugačija razina održavanja fokusa i ravnoteže kako bih uspjela da mi noge i ruke rade zajedno.

Osjećala sam se prilično izgubljeno tijekom čitavog sata, koji uključuje i vježbe visokog intenziteta, poput 'skok-čučanj-sklek' i 'skok-čučanj' vježbi, koje pomažu u povećavanju srčanog ritma.

Iako sam potpuni početnik u ovome, bila sam skroz mokra od znoja kada sam završila trening. I dalje više volim sate običnog boksa, ali sam uvjerena i da bi moje iskustvo s kick-boksom bilo bolje da sam se samo malo više navikla na njega", kaže ona dalje.

Peti dan: "Moji prijatelji i ja mislimo da je moja stražnjica više podignuta sada"

"Ovog jutra sam dobila neke komplimente od svojih prijatelja vezano za to kako moja stražnjica dobro izgleda u trapericama. Ne znam je li to zbog jučerašnjih vježbi ili od napornih vježbi za donji dio tijela od prije par dana, ali me definitivno dosta motiviralo raditi još neke vježbe za noge i gluteus danas.

Ovog puta pojačavam trening, radeći dvije serije po 10 ponavljanja 'hoda čudnovatog kljunaša' i zaista osjećam kako mi stražnjica gori, dok uzimam svoje utege od četiri i pol kilograma.

Ovog puta, također, radim i 10 ponavljanja svega: široko postavljenih čučnjeva, iskoraka naprijed, nazad i križnih iskoraka, kao i čučnjeva na jednoj nozi. Zatim počinjem drugu seriju istih vježbi.

Na kraju svih ponavljanja, noge su mi se tresle i morala sam sjesti, ali ovog puta mi je ipak bilo dosta lakše."

Šesti dan: "Odlučila sam stvarno ciljati na svoje trbušnjake"

"Nikada nisam mislila da ću ovo reći, ali bila sam prilično uzbuđena zbog toga koliko su me noge boljele narednog jutra, osobito otkad smatram da neke od ovih vježbi za donji dio tijela zaista djeluju.

Danas sam počela s 20 ponavljanja pike-up plankova, ruskih uvrtanja, podizanja medicinke iznad glave, prebacivanja medicinke sa strane na stranu i rotacija torza.

Sada mi je bilo dosta teže napraviti ove pokrete nego ranije, jer još uvijek imam upalu trbušnih mišića od prije par dana.

Nekako se bojim vježbi s loptom za pilates, pa počinjem s 30 sekundi planka, a zatim po još 30 sekundi plankova s obje strane. Završavam pike-upovima i 'škaricama' koje su, također, dosta teže danas zbog toga što me bole ruke, ramena i noge.

Na kraju sam morala leći na prostirku čitavu minutu, jer sam bila iscrpljena", priča ona o šestom danu vježbi.

Sedmi dan: "Do kraja mog vježbanja, ruke su me boljele na dobar način"

"Koliko god bilo divno vidjeti neke trenutne rezultate vježbanja, čitavo tijelo me boli i zapravo me moli da završim ovotjedno vježbanje.

Iscrpljena sam, ali pokušavam završiti ovaj izazov, tako da moram usvojiti pozitivan stav po pitanju ovih 'Spiderman' sklekova. Umjesto da podignem noge u stranu kako to Spiderman radi, odlučila sam pokušati s nekoliko običnih sklekova, dok balansiram na Bosu lopti.

Ovaj pokret je i dalje težak, ali u stanju sam napraviti dva skleka na Bosu lopti.

Kako bih završila, radim dvije serije po 10 ponavljanja vježbi za biceps s utezima od dva kilograma, vježbe za triceps s utezima od četiri i pol kilograma, dodirivanje ramena dok radim sklekove, čučnjeve na posebnoj spravi i podizanje utega za istezanje tricepsa.

Nakon što sam završila, srušila sam se na prostirku", dodaje o svom posljednjem danu.

Iako postoje pokreti koje ću ukrasti od Jennifer Lopez, mislim da ova rutina nije preporučljiva za prosječnu osobu

"Sve u svemu, osjećam kako sam brzo ostvarila neke dobre rezultate u pogledu toga kako moje tijelo izgleda i kako se osjećam i svidjele su mi se neke vježbe koje treniraju mišiće koje moje uobičajeno vježbanje ne uključuje.

Već planiram usvojiti 'hod čudnovatog kljunaša', neke od varijanti iskoraka i nekoliko vježbi za trbušnjake (uključujući i one koji podrazumijevaju Bosu loptu) u svom budućem vježbanju.

Međutim, nisam sigurna da bi prosječna osoba mogla izdržati ovakve vježbe koje Jennifer, kako je rekla, radi 'tri do četiri puta tjedno'. Čitavo tijelo mi je bilo potpuno iscrpljeno i pod upalom nakon samo tjedan dana prakticiranja ovih vježbi."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara