Evo kako da kava napravljena kod kuće postane bolja od one iz kafića

Evo kako da kava napravljena kod kuće postane bolja od one iz kafića
Foto: Pexels

AKO ste posljednjih mjeseci drastično smanjili odlaske u kafiće, iako su oni ponovno otvorili svoja vrata, možda vam već opasno nedostaje kava iz kafića.

No postoje načini da i u svom domu pripremite gotovo identičnu kavu.

Opremite se

Bilo da pripremate kavu u lončiću ili u aparatu za kavu, opremite se mlincem za kavu. On će vam omogućiti da odaberete koliko će grubo biti mljevena kava koju pijete te će poboljšati vaše iskustvo uživanja u omiljenom napitku.

"Ljudi bi trebali imati mlinac za kavu jer tek tada mogu iskusiti kakva je to potpuno personalizirana šalica kave i prilagoditi je svojim potrebama", rekla je Gabi Ingersoll, baristica u Peaks Coffeeu u New Yorku.

Također, uz pomoć kuhinjske vage možete izvagati koliko ste kave stavili u svoj savršeni napitak kako biste svaki sljedeći put mogli dobiti istu gustoću, jačinu i aromu.

Sirup za kavu

Ako uživate u kavi s različitim okusima, nabavite sirupe za kavu. Njih možete staviti i u vruću kavu, ali posebno je iskustvo kada ih dodate hladnim napicima. Osim toga, umjesto da ih samo promiješate, koristite shaker za koktel. Stavite led, kavu i pol čajne žličice sirupa u svoj shaker, protresite ga i uživajte.

Napravite ledene kockice s okusom kave

Zvuči jako jednostavno, ali mali trik zamrzavanja kave u kalupu za led može potpuno transformirati vašu omiljenu ledenu kavu.

Također, ne morate zalediti samo kavu nego joj dodajte med i mlijeko. Tako će doživljaj biti još posebniji.

Obratite pažnju na zrna kave

Koliko ste puta sjedili u kafiću pitajući se hoće li to biti onaj dan kad izađete iz svoje zone komfora i isprobate jednu od specijalnih mješavina kave, umjesto da se držite uobičajenog, provjerenog recepta? Sada je možda dobra prilika da isprobate nešto novo.

Zrna kave imaju različite profile okusa, ovisno o tome gdje se uzgajaju, kako se prerađuju i kako se proizvode. 

Mlijeko

Ako volite kavu s mlijekom ili kapučino, vrijeme je da si nabavite pjenilicu za mlijeko. Ona će vam pomoći da imitirate iskustvo ispijanja kave u kafiću, ističe HuffPost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara