Evo koliko biste sati tjedno trebali provesti u prirodi da biste bili zdraviji

Evo koliko biste sati tjedno trebali provesti u prirodi da biste bili zdraviji
Foto: 123 RF

SAMO dva sata tjedno u prirodi dovoljna su da biste bili zdraviji i sretniji, pokazali su rezultati studije sveučilišta u Exeteru, koje je prenio The Sun. 

Istraživanja su pokazala da dva sata tjedno mogu poboljšati vaše raspoloženje i pomoći pri smanjenju stresa i krvnog tlaka. Oni koji su u prirodi tjedno proveli nekoliko sati ili više imali su 59 posto veću vjerojatnost da će se osjećati zdravije. Također, 23 je posto bila veća vjerojatnost da će biti zadovoljniji svojim životom od onih koji to nisu prakticirali. 

"Dva sata tjedno je lako ostvariv cilj koji se preporučuje svima", rekao je istraživač dr. Mat White i dodao kako je ovo prvi put da je utvrđeno točno vrijeme koje je potrebno kako biste osjetili sve prednosti boravka na otvorenom. 

"Postoji mnogo razloga zašto vrijeme provedeno u prirodi može biti dobro za zdravlje i općenito za naše psihofizičko stanje. Ono nam pomaže u raznim životnim okolnostima i smanjenju stresa, ali na taj način uživamo i u kvalitetnom vremenu s prijateljima i obitelji", poručio je prof. Terry Hartig. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara