Evo što je slavni glumac jeo i kako je trenirao da bi zadržao formu Terminatora

Evo što je slavni glumac jeo i kako je trenirao da bi zadržao formu Terminatora
Foto: Instagram

KAD je bio mlađi, prijatelji su ga zvali “kantom za smeće”. Apetit Arnolda Schwarzeneggera u mlađim danima bio je ogroman. Za večeru je naručivao omlet, a kada bi ga upitali koje želi dodatke, odgovarao je: “Sve.”

“'Bilo što iz sudopera, s kuhinjskog poda. Samo stavite u omlet i meni će se svidjeti', govorio sam tada”, prisjetio se Arnold Schwarzenegger za časopis Men’s Health.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger)

Čak ni uoči važnih natjecanja nije se suzdržavao. 1970. godine, tri dana uoči prestižnog natjecanja Mr. Olympia, koje je i osvojio, pojeo je čitavu tortu od trešanja.

“Pobijedio sam. Nije mi uopće naškodila”, kaže.

Međutim, danas na sve to gleda drugim očima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger)

“Nisam bio svjestan kakve to posljedice ima na zdravlje. Kad ste mladi, lakše je”, dodaje.

U studenom se slavni glumac vraća na filmska platna u ulozi Terminatora. Osim što je stariji, drugačije se i hrani. Jede više zobenih pahuljica, zelenila i povrća. U njegovom hladnjaku nalaze se jaja, zelena salata, jagode, grožđe, borovnice, lubenica, banane i ananas te Radler, piće koje je kombinacija limunade i piva.

“Većina to ne zna, ali to je moj proteinski napitak”, kaže kroz smijeh. 

Schwarzenegger kaže da se drži podalje od mesa i životinjskih bjelančevina.

“Postoji pogrešna percepcija da je to jedini način kojim postajete veliki i snažni”, smatra.

Promijenio je i treninge u odnosu na mlađe dane. Još uvijek trenira svakodnevno. U teretanu ulazi u 7 sati ujutro, a trening ponavlja i kasnije navečer. U međuvremenu vozi bicikl 45 minuta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger)

“Ono što se promijenilo je rutina. Moj treninzi više nisu toliko intenzivni. Nakon operacije srca to su mi savjetovali liječnici. Sad dižem lakše utege, ali s većim brojem ponavljanja”, ističe Schwarzenegger koji je s godinama posebnu pozornost počeo obraćati na zagrijavanje. 

Njegov novi cilj je nadahnuti nove generacije pa sve koji mu se žele pridružiti poziva: “Znate u kojoj sam teretani svako jutro. Dođite ako želite vježbati, ovdje sam.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara